A növények nem csupán az éltető oxigénnel ajándékoznak meg minket, de csodás külsejükkel is. A színpompás virágok mellett sokuk szinte hihetetlen formában nő, ezeket viszont sajnos gyakran észre sem vesszük. Ezen szeretnénk most változtatni!

 

Nézd meg jobban! 

Tökéletes spirálok, négyzetek, téglalapok és más, tökéletes geometriai alakzatok jelennek meg bizonyos növények leveleiben, virágában. Miként képes a természet ilyen mértani pontossággal megalkotni ezeket az élő, lélegző csodákat? A választ kereshetjük a Fibonacci-sorban és az arany spirálban, de végeredményként mégis arra jutunk, hogy amit mi, emberek felfedezünk és megalkotunk, már rég létezett, nekünk pedig csak annyi dolgunk volt, hogy ráeszméljünk.

Spiral Aloe (Spirális aloé) 

A meleg és száraz éghajlaton érzi magát otthonosan – a terebélyesebb növényeket ültesd bátran napsütötte kertrészre. A jó vízelvezetésű talajt kedveli, ugyanakkor nem igényel tápanyagban gazdag földet.

Spiral AloeForrás: Shutterstock

Viaszvirág

Évelő szobanövény, kedveli a sok fényt, vízigénye átlagos. Érdemes télen maximum 12-18 fokos szobában tartani, már ha szeretnél ezekben a csodálatos virágokban gyönyörködni, ugyanis ha egész évben melegben tartod, nem fog virágot hozni.

ViaszvirágForrás: Shutterstock

Kattints a képre, és nézd meg a további meghökkentő külsejű növényt is:

Forrás: Shutterstock