Tippeld meg, hogy az állásinterjúkon mennyit számít a szakmai tudás és tapasztalat, és mennyit a személyes szimpátia! Az arány 20 és 80 százalék – az önbizalmat sugárzó, szimpatikus személyiség javára. Ez is jól mutatja, milyen fontos az önbizalom. De hogyan mosolyogjunk gátlás nélkül az interjúztatóra, ha szégyelljük a fogainkat?

Forrás: unsplash.com

 A szép fogsor egyben a legegészségesebb is – de téged nem biztos, hogy ez motivál

Dr. Ficzere Ildikó, a zuglói Uniklinik fogászat fogszabályozó specialistája szerint alig van ember, akinek ne lenne szüksége fogszabályozásra. Kevés a tökéletes harapású fogsor: egy kis szabálytalanság, ferdeség, torlódás gyakorlatilag mindenkinél fellelhető.

Ha nem tökéletes a harapás, az azért baj, mert ilyenkor nem egyenletesen oszlanak el a harapáskor fellépő erőhatások, és valamelyik fogra nagyobb teher hárul, mint a többiekre. Ez a fog egy darabig állja a sarat, aztán idővel különféle problémák jelentkezhetnek. Az összetorlódott fogak más gondot forrása lehet. Az egymásra csúszott fogakat nehéz maradéktalanul megtisztítani, nagyobb az esély a fogkőképződésre, szuvasodásra.

Vagyis a fogszabályozás a fogak egészségét támogatja. Ám 10 emberből 9 az esztétikai okok miatt szánja rá magát erre a kezelésre. 

Az önbizalom pozitív spirálja

Ha szép a fogunk, bátrabban mosolygunk, beszélünk. A mosolygó embereket szimpatikusabbnak találják a többiek, vagyis ha többet mosolygunk, szép lassan javulni kezdenek társas kapcsolataink. A hollywoodi mosoly nagyobb önbizalmat ad olyankor is, amikor a nyilvánosság előtt kell beszélni. A távdolgozóknak ez nem tűnik nagy előnynek, ám aki gyakran szólal fel a munkamegbeszéléseken, tanít, előadásokat tart, nyilatkozik, netán kamera veszi arcának minden rezdülését, annak óriási megkönnyebbülést jelent, hogy nem kell szégyenkeznie szabálytalan vagy előredőlő fogsora miatt. A magánéletbeli és munkahelyi sikerek elégedettebbé, összességében boldogabbá tesznek. A hosszú távú hatások tehát valóban lenyűgözőek – és mindez egy fogszabályozó kezeléssel kezdődik! 

Mosoly nélkül nincs önbizalom

Az önbizalomnak rengeteg összetevője van, ám egy biztos: a mosoly saját értékelésünkön is sokat dob, és másokat is elbűvölhetünk vele. Ám vigyázat! Műmosollyal nem megyünk semmire! Ha csak a szánkkal mosolygunk, a szemünkkel pedig nem, feleakkora hatást sem érünk el. Richard Wiseman, a híres amerikai pszichológus azt is elárulja, hogy a több mint fél percig tartó mosolyt, főleg ha a fej közben a másik ember felé hajlik, a legtöbben nagyon vonzónak tartják. Olyannyira, hogy egy állásinterjún már túlzás is lenne bevetni, mert könnyen félreérthetik…  

Forrás:  uniklinik.hu

Ciki vagy menő a fogszabályozás?

Ha magadba néztél, és rájöttél, hogy a te önbizalmad is könnyen meginog amiatt, mert nem vagy elégedett a fogaid szépségével, akkor vedd fontolóra a fogszabályozást. Nem kell aggódnod amiatt, hogy ciki lesz a fogszabályozó készülékkel élni. Egyrészt az is simán előfordulhat, hogy fogszabályozási problémádra a láthatatlan készülék lesz a megoldás. Így senkinek nem fog feltűnni, hogy fogaid éppen változáson mennek át. Ám a hagyományos készülékkel sincs semmi gond! Manapság a fogszabályozó készülék az igényesség és jól ápoltság jele. Sőt, van, ahol a státuszé: Japánban például sokan „álfogszabályozót” viselnek, mert a drága órához és elegáns öltönyhöz hasonlóan a fogszabályozás is státuszszimbólummá vált. 

Mi az első teendő?

Válassz ki egy fogászatot, ahol a fogszabályozás mellett a fogászat minden ágával foglalkoznak, mert a kezelés során más fogászati területek specialistáira is szükség lehet. Előfordulhat, hogy a helyszűke miatt foghúzásra kerül sor, vagy ki kell cserélni a fogpótlásokat. Ilyenkor jól jön, hogy mindent helyben lehet elintézni. A zuglói Uniklinik fogászat például ideális választás lehet számodra.