A mai modern szemlélet bűvkörében igen ritka, amikor egy Budapest-közeli családi ház tulajdonosa vidéki stílusú, már-már letisztultan rusztikus otthon kialakítását kéri. Szabó Ildikó lakberendezőtől első kézből ismerheted meg ennek az igazán izgalmas gyáli háznak a kialakítását.

„Terveztem már irodákat, tárgyalókat a megrendelőnek. Ezek után kért fel az újonnan épülő családi házuk belsőépítészeti tervezésére. Előrelátóan, az építész megbízásával egyidőben kaptam én is a megbízást, így karöltve tudtuk kialakítani a belsőt és a külsőt.

A megrendelő kérésére vidékies stílusjegyeket használtam, visszakoptatott kék bútorokat terveztem és minden tömörfából készült. Az összes bútor egyedi tervezés, egy ügyes asztalos munkája.

Forrás: behance.net/seinov
A rusztikus és az ipari lakberendezési stílus házassága


A rusztikus és az ipari lakberendezési stílust általában két teljesen ellentétes pólusként szoktuk számon tartani. Az egyik meleg, otthonos, a másik rideg és fémes. Nehéz belegondolni abba, hogy ezeket lehet keverni, de meglepő módon remekül kiegészítik egymást. Olvasd tovább!

A mennyezetre parkettát, téglaimitációt és polisztirol gerendákat tettünk, de olyan minőségben, hogy egyáltalán nem merül fel a látogatóban, hogy ne volnának valódiak. A falon sok helyen, a kő- és téglautánzatokhoz, egy speciális anyagot használtunk. Ez egy francia termék, a helyszínen megfelelő színre színezett kőzúzalék műgyantával kevert anyagát szórják fel a falra, és ezt mintázzák a kívánt formára.

A mennyezetet parketta, téglaimitáció és polisztirol gerenda teszi különlegesséFotó: Majoros Zoltán

A télikert a ház közepén helyezkedik el. Innen jutunk el az étkező-konyha-nappali egybenyitott terébe és többek között a hálószobába, valamint ide nyílik a nagy fürdőszoba ablaka is.

Van két szoba, amelyet a már nem otthon lakó, de időnként hazalátogató gyerekek vagy a vendégek használhatnak. Ezekhez kapcsolódik egy kisebb fürdőszoba.

A legfelső emeleten a házigazda dolgozószobája és egyben konditerme kapott helyett. A pincében pedig, a házigazda kérésére, egy „fiúrészleg” lett kialakítva borozós résszel, pingpongasztallal.

Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat:

Fotó: Majoros Zoltán