Gyakran írunk újonnan épült házakról, és legalább ilyen rendszeres a rovatunkban egy-egy régebbi megújítása, most azonban eltérünk ezektől a „hagyományoktól". A Geppetto Belsőépítész Irodát egy fiatal, mindössze hét éve épült ház új tulajdonosai kérték fel, hogy segítsenek megalkotni a számukra optimális életteret.

Pallaghy Kata senior belsőépítész dolgozott együtt a megrendelőkkel, szoros együttműködésükből egy letisztult, kényelmes és hívogató otthon született.

„A megrendelőink egy házaspár két egyetemista gyermekkel, akik már nem laknak állandó jelleggel a családi fészekben. Külön is egyeztettünk és ötleteltünk mindenkivel, így válhatott igazán személyre szabottá a privát birodalmuk. Ez nem a megrendelők külön kérése volt, mi így dolgozunk, ha kisgyerek van a családban, és vevő rá, az ő véleményére is nagyon kíváncsiak vagyunk. Az a fontos, hogy a használó számára tökéletes legyen a belső kialakítás, funkció, megjelenés."

A megújult családi ház étkezője és nappalija a Pilis szívébenFotó: Jaksa Bálint/geppetto.hu

A változás főbb lépései  

A helyiségek elrendezéséhez és a burkolatokhoz nem nyúltak. A házon végigfutó fa parketta megjelenése határozza meg az egész belső atmoszférát.

A konyhát átrendezték, és kialakítottak egy új falfület, valamint álmennyezetet. Mint majdnem minden helyiségbe, ide is új bútorokat tervezett a belsőépítész iroda – erről a „különleges képességükről" korábban már írtunk. 

„A célunk az volt, hogy egyszerű vonalvezetésű, légies, anyagában meghatározó, kifeszülő, kompakt konyhabútor szolgálja ki a kényelmet." 

Racionalizálás miatt a földszinti háztartási helyiség tárolóvá, gardróbbá alakult beépített bútorokkal, valamint a mosás funkció felkerült az emeletre, a fürdőszobába. Itt eredetileg egy szaunának szánt rész volt elkerítve, ebben alakították ki a kis háztartási helyiséget, amit egy felső, rejtett vezetésű tolóajtós rendszerrel rejtettek el.

Pallaghy KataForrás: Geppetto
Pallaghy Kata és csapata
A stúdió, amelynek Kata is a tagja, az egyik legtapasztaltabb és talán legsikeresebb budapesti belsőépítész-iroda. A nemzetközi mércével mérve elsőrangú dizájn, a biztos stílusérzék, a terek személyreszabottsága és a belsőépítészeti megoldások eredetisége náluk magától értetődik. A stúdióban dolgozik enteriőrtervező, belsőépítész, építész, formatervező, de még szociológus is. Ez a csapat képes egyben látni a végeredményt, és ezt le tudja fordítani részletmegoldásokra, érti a kivitelezők nyelvét, és mindezt eredményesen képviselni is tudja.

A lámpatesteket lecserélték, a világítási rendszert optimalizálták.

A hálószobákban fellelhető, még véletlenül sem kikerülhető tapéták hasonlóan működnek az egész falat beterítő poszterekhez. Ezzel sikerült némi pluszt csempészniük ezekbe a helyiségekbe, melyekkel otthonosabbá és egyedibbé váltak.

Maga a tervezés bő 4 hónapot vett igénybe, a kivitelezés, valamint az egyedi bútorok elkészülte újabb 4 hónapba telt.

Kattints a képre, és nézd meg, milyen gyönyörű hazai otthon született a Pilis szívében:

Fotó: Jaksa Bálint/geppetto.hu