Szülés utáni alakja miatt támadták a magyar fitneszmodellt, Németh Dorottyát

Forrás: Németh Dorottya / Facebook -
Németh Dorottya szülés fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Dorottya fitneszmodell a Mokkában mesélte el, hogyan élte meg azt, hogy sokat támadták azért, mert szülés utáni alakját nem tudta még visszanyerni.

Dorottya kisfia, Zerind most volt egyéves, és a fitneszmodell követői már sokkal korábbra várták volna, hogy a fiatal anyuka visszanyeri a szülés előtti alakját. Rengetegen támadták azért, mert nem tűntek el róla a kilók. Ő viszont nem foglalkozik a kritizálókkal. Megváltozott az élete, megváltoztak a prioritások.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Az első kép szülés után készült pár nappal, a második amikor nekiálltam a #pusztuljpufiproject -nek 4 hónappal később. A harmadik kép pedig ma reggel. Tudom,hogy ma óriási divat pár héttel szülés után már darázs derekat villantani... 6 héttel Zeri születése után én is egészen emberien kezdtem el kinézni, egyrészt azért,mert hetekig semmit nem tudtam enni, annyira izgultam és annyira nehéz volt az új helyzet, a nem alvás, hogy nem indult a tejem, a felelősség és minden, másfelől meg,mert azt hittem,hogy tőlem ezt várjátok, hogy én magamtól ezt várom, bepánikoltam,hogy nem lehetek újra pufi, hisz már egyszer voltam és leküzdöttem... Aztán belelendültem a szoptatásba, ami ezerszer fontosabb volt,mint,hogy hogy nézek ki, és elkezdtem olyan dolgokat kívánni,amiket elötte soha, (azt hiszem pár hét alatt több csokoládét ettem meg,mint összesen eddig 31 év alatt ) Vissza is híztam mindent, és ekkor döntöttem úgy,hogy nem fogom megjátszani nektek a nagy fitladyt, aki huuu de könnyen vette a terhességet, akinem nem torzult el a teste, akinek nem voltak mély pontjai, akinek nem kell megküzdenie a régi kinézetéért. De meg kell, keményebben,mint valaha, marhára nem úgy reagál már a testem,mint huszonéves koromban,mint szülés elött, ráadásul nem érek rá már naponta edzőterembe járni, és idáig a szoptatás maximális prioritás élvezett minden elött. Így jutottam el szépen lassan 46-os ruhaméretből odáig,hogy már pár régi 42-es nadrágom feljön rám, és már levegőt is kapok ,sőt,még le is tudok ülni bennük ‍♀️ Még mindig nem mérlegeltem, fogalmam sincs hány kg minusznál járok, de nem is érdekel, a képek magukért beszèlnek. A kis hurka koma végre eltünt a hátamról, ellenben a terhességi csíkokkal az oldalamról, de tudjátok mit? Szerintem tök menő Anyatigris csíkok ezek, és mindig emlékezteti fognak az útra amit bejártam♥️ Itt tartok most, messze még a végcél, de a köztes kisebb sikereknek is örülni kell, ezek a sikerélmények visznek előre ‍♀️ #pusztuljpufiproject #szülésutánifogyás #diéta #fogyás #nemethdorottya #tilapiabuli

Lengyel Dorottya (@nemethdorottyafitness) által megosztott bejegyzés,


"Egyszerűen azt várják az embertől - valószínűleg azért is, mert fitneszvilágbajnok voltam kétszer -, hogy azonnal visszanyerjem pár hónap után a versenyformámat, és kockás hassal bikinibody-t villantsak. Azt gondolom, hogy sokan nem látják azt, hogy egy-egy ilyen versenyfelkészülés mögött milyen meló van. Az hogy én azt a testet úgy tudtam elérni, hogy naponta háromszor edzettem, nagyon precíz versenydiétát tartottam 16 hétig, ami már önsanyargatós, nagyon egyoldalú. Ez a versenyforma az arra a napra van időzítve. A testem nem úgy néz ki, mint a versenyen. Én egy jóval husibb csaj vagyok, folyamatosan egész életemben figyelnem kellett arra, hogy meg tudjam őrizni az alakomat. A terhesség alatt 23 kilót híztam. Nem azért, mert pizzát ettem vajas croisant-nal, hanem mert mindent raktározott a szervezetem. Ahhoz, hogy én visszanyerjem azt a testet, amit sokan elvárnának, ahhoz ugyanúgy önsanyargató diétát kellene csináljak, naponta többször kellene edzek, de teljesen megváltozott a prioritás. Nekem nem éri meg, hogy sanyargassam magam, hogy ingerült legyek, hogy ne a kisfiammal legyek, hogy ne a férjemmel töltsek kettesben egy órát, hanem edzeni menjek. Elfogadtam azt, hogy most a körülmények nem teszik lehetővé, hogy annyira gyorsan elérjem azt, amit szeretnék. Persze ez nem azt jelenti, hogy jól érzem magam így, vagy nem zavarna, én folyamatosan teszek azért, csak kicsit lassabban haladok. (...) Nagyon sokáig régen meg akartam felelni és bizonyítani, most már ez egyáltalán nem érdekel. Nekem az a fontos, hogy most a kisfiam mindent megkapjon, vele legyek, a férjemmel legyek, minőségi időt töltsünk együtt, és nem az, hogy én ezt a szép időszakot elrontsam, hogy azon stresszeljek, hogy most hányas ruhaméretet hordok, vagy idén felveszek-e bikinit, amit kirakok a közösségi médiába vagy nem. Engem ezek már nem igazán érdekelnek"
- mondta Dorottya, aki még a szoptatás alatt is hízott.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.