Marokkóról a történelmi épületek, a nyüzsgő terek és a riádok jutnak elsőként eszünkbe. Van azonban ennek a kultúrának is egy igen modern építészeti vonala, melyre kiváló példaként szolgálnak a most következő villa terei és valóban lélegzetelállító csillárjai.

Felejtsd el a Majorelle-kéket!

A modern marokkói belsőépítészet jellegzetessége a luxus érzetének visszaadása és a tompított színpaletta használata. A most bemutatott villa belsejét az Architects Studia 54 csapata álmodta meg és vitte a kézzelfogható élet vásznára. A hatalmas és magas mennyezetű helyiségek, íves ajtók, bonyolult faragások, színes üveglámpák, márványfalak, kortárs bútorok és káprázatos csillárkompozíciók egyszerre idézik meg a hagyományos és a 21. századi lakberendezés és belsőépítészet hullámát. Ám ebből az otthonból a luxus sem hiányozhat, mely a bőséges arany díszítésekkel és kiegészítőkkel kifinomultan jelenik meg.

A főnappali éke, a zöld kristályos csillár egyfajta függő növényként uralja a teret, mely a smaragdzöld díszpárnákkal tökéletes harmóniát teremt a szürke, bézs és barna uralta színpalettában.

A zöld kristályos csillár egyfajta függő növényként uralja a teretForrás: Architects Studia 54

A privát beszélgetésekhez kialakítottak egy másodlagos nappalit is. Ebben már a fekete-fehér és arany elemek dominálnak, szépen belesimulva a semleges színösszetételbe. Itt kapott helyet a kandalló, melynek fénye az előtte futó fekete márványpadlón megduplázódik.

A másodlagos nappaliban a fekete-fehér és arany elemek dominálnakForrás: Architects Studia 54

Azt hitted, ezzel vége? Nos, az intimebb elvonulásokhoz egy harmadlagos, élhetőbb méretű és berendezésű nappalisarok is helyet kapott.

Egy harmadlagos, élhetőbb méretű és berendezésű nappalisarokForrás: Architects Studia 54

Az első számú ebédlőasztal körül kétféle szék teszi dinamikusabbá a dizájnt, de nem ez az egyetlen érdekessége. Felette a lámpacsoport lebegő gombákra emlékeztet, ami még exkluzívabbá varázsolja a közös étkezések színterét.

Az ebédlőasztal feletti lámpacsoport lebegő gombákra emlékeztetForrás: Architects Studia 54

A mennyezetekről aláfüggő, különleges lámpatestek sora azonban itt még nem ért véget. Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat!

Forrás: Architects Studia 54