Pszichológus: az óvodai elszakadás trauma lehet a gyereknek és a szülőnek is

Forrás: Thinkstock -
pszichológus óvoda iskola elszakadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az óvodai elszakadás trauma lehet a gyereknek és a szülőnek is, ezért fontos a gyerekek érzelmi felkészítése az óvodára és az iskolakezdésre - közölte Csák Annamária gyermekpszichológus szerdán az M1 aktuális csatornán.

A szakember azt ajánlotta, hogy a szülők kísérjék be gyereküket az óvodába, várják meg, amíg bemennek, és meséljenek nekik a saját élményeikről. Azoknál a gyerekeknél, akiket jobban megvisel az elszakadás, testi tünetek - hányinger, hasfájás - is jelentkezhetnek. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, aki a feszültség oldásában tud segíteni - tette hozzá.

A szülők jobban pánikolnak iskolakezdéskor, mint az elsős gyerekek Forrás: Thinkstock


A gyermekpszichológus szerint az iskolába sem könnyű beszokni, ezért a pedagógusoknak érdemes rövidebb órákat és több játékot tartaniuk az első hetekben.

Megszülettek Szász Emese ikrei – Fotóhttp://www.life.hu/csalad/20190820-megszulettek-szasz-emese-ikrei.htmlSzász Emese Instagram-oldalán osztotta meg a hatalmas örömhírt: megszülettek ikrei. Család--Weisz Fanni készül az anyaságra: elárulta, milyen apa lesz a férjébőlhttp://www.life.hu/csalad/20190818-weisz-fanni-keszul-az-anyasagra-elarulta-milyen-apa-lesz-a-ferjebol.htmlWeisz Fanni és férje már a családalapításon dolgoznak, a modell pedig elárulta, szerinte milyen szülők lesznek. CsaládOrigoNyári Edit elárulta, mikor érkezhet a második babahttp://www.life.hu/csalad/20190816-nyari-edit-elarulta-mikor-erkezhet-a-masodik-baba.htmlNyári Edit kisfia két hónapja született meg, de az újdonsült anyuka máris a második babán gondolkozik. Család--Megszületett Antal Timi kislánya – Itt az első fotóhttp://www.life.hu/csalad/20190816-megszuletett-antal-timi-kislanya-itt-az-elso-foto.htmlAntal Timi az Instagram-oldalán jelentette be az örömhírt: megszületett az első gyermeke. CsaládOrigoCaramel felesége, Szilágyi Szilvi friss fotót posztolt a kislányukról, Szofirólhttp://www.life.hu/csalad/20190816-caramel-felesege-szilagyi-szilvi-friss-fotot-posztolt-kislanyukrol-szofirol.htmlCsodaszép portré készült Caramel feleségéről, Szilviről és kislányáról, Szofiról. CsaládFotó: Polyák Attila - OrigoMásodik babáját várja VV Zseraldinhttp://www.life.hu/csalad/20190816-masodik-babajat-varja-vv-zseraldin.htmlVV Zseraldin a ValóVilág nyolcadik szériájában tűnt fel, azóta pedig boldog feleség és anya. Család--




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.