Az ősz érezhetően megérkezett, ám a 20 fok körüli nappali hőmérséklet hamarosan odébb áll és helyét a hajnali talajmenti fagyok veszik át. Érdemes hát felkészülnöd és sálat, sapkát adnod a házadra, kertedre.

Tisztítsd meg az ereszcsatornát!

Az őszi esős, falevélben dúskáló szezon előtt mindenképp érdemes kitisztítani az ereszt, így elkerülve a lerakódás miatti eltömődést, beázást és egyéb károkat.

Ősszel mindenképp érdemes kitisztítani az eresztForrás: Shutterstock

Nem elég csak elzárni a csapot!

A kerti csapokban és slagokban megrekedt víz télen megfagy. Az így kitáguló anyag pedig tönkreteheti őket. Épp ezért nem elegendő elzárni, ki is kell engedni a bennünk felhalmozódott vizet.

Tedd el a kerti bútorokat!

Ezzel ugyan még várhatsz pár napot, de már most készíts elő a helyüket a garázsban vagy a kerti kisházban, hiszen az éjszakai fagyok hamarosan megérkeznek, amik tönkre tehetik őket.

Idejében el kell pakolni a kerti bútorokat, nehogy a fagy kárt tegyen bennükForrás: Shutterstock

Ellenőrizd a nyílászárókat!

Még a fűtés szezon előtt fontos az ablakok és ajtók megfelelő szigeteléséről meggyőződni. Abban az esetben, ha úgy tapasztalod, bizony nem zár tökéletesen az ablak, nem kell feltétlenül újakra cserélned. Egyszerűen megoldhatod öntapadós ablak szigetelővel is. Ezzel nem csupán melegebb lesz, de a fűtés számlád is csökkenni fog.