Akarata ellenére tették meddővé a 39 éves, 44 gyermeket szült anyát.

Az ugandai nő mindössze 12 éves volt, amikor férjhez adták, az esküvő után nem sokkal ikreket szült. Összesen még kilenc ikerterhessége volt, hármas és négyes ikrekkel, tehát a családtagok száma egyre csak nőtt. Sajnálatos módon a gyermek közül hat meghalt. Miután három éve Mariam Nabatanzit férje elhagyta, egyedül neveli 38 gyerekét. Az asszony erre a helyzetre egyébként nyugodt életként tekint, mivel férje gyakran bántalmazta őt.

Mariam Nabatanzi gyermekeivelForrás: YouTube/PulseLiveKenya

Bár az egyedülálló anya és gyermekei mélyszegénységben élnek, a lakókörnyezetük miatt mindig jut friss zöldség és gyümölcs az asztalra.

Az ugandai kórház orvosai megállapították, hogy Mariam hiperovulációval és extra méretű petefészekkel rendelkezik – ennek köszönheti az átlagosnál igencsak gyakoribb terhességet és gyermekei számát. Az orvosok, a nő megkérdezése, felvilágosítása nélkül végezték el a méh eltávolítását, hogy ezzel vessenek véget a „gyerektermelésnek".

Fejlettebb országokban Mariam fiatalabb korában felmerülhetett volna a fogamzásgátlás valamilyen formája, de esetében inkább a legdrasztikusabb módszert választották, a női jogok abszolút eltiprásával, ráadásul későn.