Akarata ellenére tették meddővé a 39 éves, 44 gyermeket szült anyát

meddő Uganda anya gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akarata ellenére tették meddővé a 39 éves, 44 gyermeket szült anyát.

Az ugandai nő mindössze 12 éves volt, amikor férjhez adták, az esküvő után nem sokkal ikreket szült. Összesen még kilenc ikerterhessége volt, hármas és négyes ikrekkel, tehát a családtagok száma egyre csak nőtt. Sajnálatos módon a gyermek közül hat meghalt.

Miután három éve Mariam Nabatanzit férje elhagyta, egyedül neveli 38 gyerekét. Az asszony erre a helyzetre egyébként nyugodt életként tekint, mivel férje gyakran bántalmazta őt.

Mariam Nabatanzi gyermekeivel Forrás: YouTube/PulseLiveKenya

Bár az egyedülálló anya és gyermekei mélyszegénységben élnek, a lakókörnyezetük miatt mindig jut friss zöldség és gyümölcs az asztalra.

Az ugandai kórház orvosai megállapították, hogy Mariam hiperovulációval és extra méretű petefészekkel rendelkezik – ennek köszönheti az átlagosnál igencsak gyakoribb terhességet és gyermekei számát. Az orvosok, a nő megkérdezése, felvilágosítása nélkül végezték el a méh eltávolítását, hogy ezzel vessenek véget a „gyerektermelésnek".

Fejlettebb országokban Mariam fiatalabb korában felmerülhetett volna a fogamzásgátlás valamilyen formája, de esetében inkább a legdrasztikusabb módszert választották, a női jogok abszolút eltiprásával, ráadásul későn.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.