A brit 4com kutatása szerint egy irodista száját átlagosan heti 55 esetben hagyja el trágár kifejezés.

Ha irodában dolgozol, biztosan ismerősek azok az esetek, amikor idegeid a pattanásig feszülnek. Eltűnik a laptopod töltője, kattog a széked, elromlik a légkondi, megszakad az internet, vagy lefagy a számítógéped. Szuper dolog, ha ezekben az idegtépő szituációkban valaki higgadt tud maradni, de azért a legtöbb ember nem éppen erről híres. Az ilyen helyzetekben előkerül jó pár nyomdafestéket nem tűrő szó, és többnyire káromkodni kezdünk.

Forrás: Shutterstock

A 4com kutatása szerint  11-szer hall káromkodást egy átlagos irodista a munkahelyén, ráadásul tízből egy dolgozó naponta 25 alkalommal hall trágár szavakat kollégái körében egy-egy kiélezett, stresszes munkahelyi szituáció alkalmával.

A kutatásban résztvevő irodisták 25 százaléka vallott úgy, hogy nem tudja féken tartani nyelvét, 12 százalékuk pedig azt mondta, hogy sosem fogja vissza magát a káromkodást illetően. Mindössze ötből egy ember vallja azt, hogy igyekszik visszafogni magát kollégái körében, és nem használ ronda szavakat az irodában. -írja a nuus.

Forrás: Shutterstock

Dr Jo Gee pszichoterapeuta szerint a káromkodás néha jó, ráadásul ezek a helyzetek jó alapját képezik a viccelődésnek is.

"A káromkodás hasznos is lehet, ugyanis egy katartikus élményt nyújt, ezáltal kiengedhetjük a bennünk felgyülemlett negatív érzelmeket."

 A felmérés szerint leggyakrabban a középvezetők szitkozódnak az irodában, második helyen pedig az adminisztrációs személyzet áll a káromkodások gyakoriságát tekintve.

A legkevesebb ronda szó a konyhai alkalmazottak száját hagyja el. Náluk csak egy kicsivel káromkodnak többet a gyakornokok, akik nyilván jó benyomást kívánnak tenni új munkahelyükön.