Tuti tipp: a biztos siker érdekében fogyókúrázz titokban

Forrás: -- -
trükk diéta titok fogyókúra tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb kutatások szerint ha titokban tartjuk, hogy fogyókúrázunk, hatékonyabban dobjuk le a kilókat.

Abban mindenki egyetért, hogy a fogyókúra alaposan próbára teszi akaraterőnket, és jól esik a családi, baráti támogatás, azonban ha beavatjuk a körülöttünk élő embereket, nem biztos, hogy jót teszünk.

A New York Egyetem kutatói ugyanis azt találták, hogy a sok pozitív visszajelzés hatására kevésbé valószínű, hogy valaki folytatja a fogyókúrát.

Forrás: --

"Ebben az a veszélyes, hogy a visszajelzések olyan érzését keltenek bennünk, mintha már elértük volna a célunkat, és nem is kell már több erőfeszítését tennünk"

– mondta a Psychological Science folyóiratban közzétett tanulmány szerzője, Dr. Peter Gollwitzer pszichológiaprofesszor.

Szerinte a legjobb taktika, ha a súlyvesztést fokozatosan, maguktól veszik észre az ismerőseink. Ha mégsem vagy képes magadban tartani fogyókúrád, érdemes olyasvalakivel megosztani, aki hasonló cipőben jár, mint te, így motiválhatjátok egymást a végső cél eléréséig.

Diétázz tudatosan! Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.