A téli lakásdekorációk egyik elmaradhatatlan szimbóluma a fenyőfa, de ezen kívül is sokféle minta közül választhatsz, ha nem csupán a decemberi karácsonyvárásra szeretnéd otthonodat felkészíteni. Olyan ötleteket hoztunk, melyek egyszerűek, gyorsak és nem kell hozzájuk DIY-mesternek lenned.

 

Használd ki a papírban rejlő lehetőségeket!  

A papír az, ami minden háztartásban jelen van. Épp ezért is ennek a felhasználása, újraértelmezése a legköltséghatékonyabb módja otthonod téli díszbe öltöztetésének. Abban az esetben, ha mintás, vagy neked nem tetsző színben lelsz csak fel, a kész díszt egyszerűen fújd le valamilyen színes spray-vel – javallott az arany és az ezüst – és máris megszabadultál a zavaró alapállapottól.

A papíros lakásdekorációk elkészítésében a gyerekek is segíthetnek, sőt, ebből egy szuper esti vagy hétvégi családi program is könnyedén kibontakozhat.

Fenyőfa-asztaldísz

Mielőtt a szelektív kukában végeznék a papírlapok/ újságok/ képeslapok, készíts belőlük szuper fenyőfát! Elég hozzá egy masszív alap, egy vastagabb hurkapálcika és egy olló. Figyelj a rétegezésnél, hogy egyre kisebb lapok kerüljenek a pálcára, így hozva létre a tökéletes fenyőfaformát.

Szuper fenyőfát lehet készíteni a papírlapokból, újságokból vagy képeslapokbólForrás: vivircreativamente.com, Shutterstock, marthastewart.com

Havazzon a lakásban

A hópehely minta hamisítatlan téli hangulatot kölcsönöz még akkor is, ha nem esett hó. Tehet az ablakokra, de felfűzve szinte bárhol jól mutat. Abban az esetben, ha nem érzed magadban az erőt, hogy szűz lapból alkoss hópelyheket, könnyítsd meg a dolgod és használj sablont.

A hópehely minta hamisítatlan téli hangulatot kölcsönözForrás: Shutterstock, thecraftedsparrow.com

Alkosd meg térben

Papírból hajtogatással és némi ollóhasználattal lényegében bármilyen térbeli forma elkészíthető, amit vagy polcra, kisasztalra, vagy fellógatva tudsz csodálni.

Karácsonnyal kapcsolatos kiadásaihoz kérheti a Provident Relax Kölcsönét. Kérjen visszahívást, vagy hívja ingyen a 06 80 40 60 60-as telefonszámot!

 A cikket támogatta a Provident.