A húsevők jobban viselik a másnaposságot, mint a vegák és a vegánok

Forrás: Shutterstock -
másnaposság húsevők alkohol vegetáriánus vega vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy felmérés szerint a vegák és a vegánok rosszabbul viselik a másnaposságot, mint a húsevők.

A másnaposság mértéke nem csak az általunk elfogyasztott alkohol mennyiségétől függ, hanem attól is, hogy milyen étrendet követünk. A The Sun azt írja, holland kutatók nemrég készítettek egy felmérést 13 alany bevonásával, akiknek alkoholfogyasztási szokásait vizsgálták.

Az eredmények azt mutatták, hogy azok viselték rosszabbul a másnaposságot, akiknek étrendje kevesebb B3-vitamint és cinket tartalmazott. Utóbbi főként a húsban, a kagylóban és a hüvelyesekben található, míg előbbi leginkább a húsfélékben a baromfiban, halakban, teljes kiőrlésű magvakban, a mogyoróban, az avokádóban és a gombákban fordul elő.

Az említett vitamin és ásványi anyag szükséges az alkohol lebontásához, így nem csoda, ha azok, akik ezekből kevesebbet visznek be a szervezetükbe, kevésbé bírják az ivászatokat.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.