Egy felmérés szerint a vegák és a vegánok rosszabbul viselik a másnaposságot, mint a húsevők.

A másnaposság mértéke nem csak az általunk elfogyasztott alkohol mennyiségétől függ, hanem attól is, hogy milyen étrendet követünk. A The Sun azt írja, holland kutatók nemrég készítettek egy felmérést 13 alany bevonásával, akiknek alkoholfogyasztási szokásait vizsgálták.

Az eredmények azt mutatták, hogy azok viselték rosszabbul a másnaposságot, akiknek étrendje kevesebb B3-vitamint és cinket tartalmazott. Utóbbi főként a húsban, a kagylóban és a hüvelyesekben található, míg előbbi leginkább a húsfélékben a baromfiban, halakban, teljes kiőrlésű magvakban, a mogyoróban, az avokádóban és a gombákban fordul elő.

Az említett vitamin és ásványi anyag szükséges az alkohol lebontásához, így nem csoda, ha azok, akik ezekből kevesebbet visznek be a szervezetükbe, kevésbé bírják az ivászatokat.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock