Egy brit felmérés szerint az emberek 76 százaléka simán belepisil a zuhanyzóba. Sokan ezt gusztustalannak tartják, ám az urológus szerint ez sokkal higiénikusabb, mint amilyennek tűnik.

A vizelet 90 százaléka víz, és ha egészséges vagy, nincsenek benne kórokozók sem, amelyektől tartanod kellene.  A maradék 10 százalék olyan felhasználatlan anyag, amit a szervezeted képtelen volt hasznosítani, valamint különböző sók, így ettől biztosan nem kapsz fertőzést, és a zuhanyzó anyagát sem károsítja a vizeleted - vélekednek a szakemberek. 

Azonban mégsem túl jó ötlet mégsem a zuhanyzóban könnyíteni magadon: ugyanis lehet, hogy nem tudod, hogy van valamilyen betegséged, ilyenkor már lehetnek olyan mikrobák a vizeletben, amik később újrafertőzhetnek, ha a zuhany alatt végzed el a dolgodat. 

Ez is egy nézőpont

Sokan kifejezetten ajánlják ezt a megoldást, idézi a bien, ugyanis tulajdonképpen így még a környezeten is segítesz, hiszen egy vécé aránytalanul sok vizet használ ahhoz képest, hogy hányszor látogatjuk egy nap. Ha a zuhanyzóba pisilsz, ezt a vízmennyiséget legalább megspórolod, és kicsit környezettudatosabb lehetsz az átlagnál.