A szakember válaszol: Mennyire egészségtelen a zuhanyzóba vizelni?

Forrás: Shutterstock -
zuhanyzó vizelet pisilés magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy brit felmérés szerint az emberek 76 százaléka simán belepisil a zuhanyzóba. Sokan ezt gusztustalannak tartják, ám az urológus szerint ez sokkal higiénikusabb, mint amilyennek tűnik.

A vizelet 90 százaléka víz, és ha egészséges vagy, nincsenek benne kórokozók sem, amelyektől tartanod kellene. A maradék 10 százalék olyan felhasználatlan anyag, amit a szervezeted képtelen volt hasznosítani, valamint különböző sók, így ettől biztosan nem kapsz fertőzést, és a zuhanyzó anyagát sem károsítja a vizeleted - vélekednek a szakemberek.

Azonban mégsem túl jó ötlet mégsem a zuhanyzóban könnyíteni magadon: ugyanis lehet, hogy nem tudod, hogy van valamilyen betegséged, ilyenkor már lehetnek olyan mikrobák a vizeletben, amik később újrafertőzhetnek, ha a zuhany alatt végzed el a dolgodat.

Ez is egy nézőpont

Sokan kifejezetten ajánlják ezt a megoldást, idézi a bien, ugyanis tulajdonképpen így még a környezeten is segítesz, hiszen egy vécé aránytalanul sok vizet használ ahhoz képest, hogy hányszor látogatjuk egy nap. Ha a zuhanyzóba pisilsz, ezt a vízmennyiséget legalább megspórolod, és kicsit környezettudatosabb lehetsz az átlagnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.