Előre megjósolták a színész feleségének halálát: "Együtt akartuk leélni az életünket"

halál esküvő házasság Benkő Péter baleset tragédia Malév jóslat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kobe Bryant tragikus helikopterbalesete kapcsán sokaknak sokaknak eszébe jutott egy 45 éve történt hazai repülőgép-szerencsétlenség, amelyben Benkő Péter színész első felesége is életét vesztette.

Negyvenöt éve, január 15-én óriási tragédia rázta meg Magyarországot: a Malév Berlinből Budapestre tartó gépe Ferihegyen leszállás közben lezuhant, rajta a színész légiutas-kísérő feleségével. A repülőn csak nyolcan tartózkodtak, de senki nem élte túl a tragédiát. Máig rejtély, mi történhetett, ráadásul a gép fekete doboza sem került elő.

"Amíg élek, nem felejtem el a napot"

-kezdi a színész a Bestnek.

"Katival együtt jártunk óvodába, gimnáziumba, az egész gyerek- és felnőttkorunk közös volt. Úgy szerettem, mintha a testvérem lett volna. Olyan ember, nő volt, akivel minden szempontból a legjobban megértettem magam.Imádtam, gyönyörű volt, fiatal házasok voltunk, gyereket akartunk,

együtt akartuk leélni az életünket.

Benkő Péter és első felesége, Kati Forrás: Benkő Péter: Színház, lovak, szerelmek

"Egy garzonlakásban éltünk, Kati hajnalban ment el otthonról dolgozni.

Mindenképpen ez lett volna az utolsó útja,

mert a következő héttől már egy üzletet vezetett volna a repülőtéren. Félt a repüléstől, aminek különös oka volt.

Korábban egy indiai guru azt jósolta neki, hogy repülőgépbalesetben hal meg.

Volt egy másik oka is annak, hogy abba akarta hagyni a repülést. 28 éves volt és már nagyon szerettünk volna gyereket... – folytatja a színész, aki aznap este játszott a színházban.

"Előadás után hívattak az igazgatóhoz, ott volt a gazdasági igazgató is. Beléptem, és azonnal tudtam, hogy baj van. Ott állt egyenruhában a Malév tisztje... Ki akartam menni a repülőtérre, hogy megnézzem, mi történt, de senkit nem engedtek oda. Azt hittem, nem élem túl Kati halálát..."

A színész ma már úgy véli, feleségének talán azért kellett meghalnia, hogy ő jobb emberré váljon.

Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész. Benkő Gyula színművész fia. Fotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.