Kihagyjam az edzést a koronavírus miatt?

Forrás: Shutterstock -
karantén koronavírus edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendszeresen konditermet látogatók körében, felmerülhet a kérdés, hogy vajon érdemes-e továbbra is eljárni az edzőterembe? Ha pedig úgy döntesz hogy folytatod az edzést, milyen óvintézkedéseket kell tenned az egészséged érdekében?

Nem ajánlott tömegbe menni amióta felütötte fejét a veszélyes vírus. Egyre több fesztivált és rendezvényt mondanak le, ezért benned is felmerülhet a kérdés, hogy milyen helyekre látogathatsz el, valamint hogyan óvhatod meg az egészséged? A Popsugar magazin szakértőket kérdezett.

Forrás: Shutterstock

Szabad-e edzőterembe járni a koronavírus-járvány alatt?

Dr. John Whyte, a WebMD egészségügyi portál szakértője elmondta, hogy az edzőterem, mint minden más nyilvános hely,

egészen addig biztonságosnak mondható, amíg megtesszük a kellő óvintézkedéseket.

Mint mondja, a koronavírus cseppfertőzéssel terjed és kicsi annak a valószínűsége, hogy közös tárgyak megérintésével is elkaphatnánk. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb az esély, hogy egy tüsszentés miatt kapjuk el a betegséget, mint azzal, hogy közös futópadot használunk másokkal. „Ha a környék, ahol élünk nincs karantén alá helyezve, akkor nyugodtan járhatunk edzőterembe" – teszi hozzá dr. Whyte.

Dr. Whyte szerint nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírus izzadság útján terjedne. „Ez egy légzőszervi vírus, tehát a vírus a tüdőben támad" – magyarázta. „Az izzadság ebből a szempontból nem veszélyes."

Hogyan vigyázz az egészségedre edzés közben?

Dr. Whyte az alábbi óvintézkedéseket javasolja:

– kerüld el a tüsszentő és köhögő embereket

– gyakran moss kezet, a kézmosás pedig legalább 20 másodpercig tartson

– használat előtt és után törölgesd át fertőtlenítővel a gépeket

– edzés után ne az edzőteremben, hanem otthon zuhanyozz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.