A rendszeresen konditermet látogatók körében, felmerülhet a kérdés, hogy vajon érdemes-e továbbra is eljárni az edzőterembe? Ha pedig úgy döntesz hogy folytatod az edzést, milyen óvintézkedéseket kell tenned az egészséged érdekében?

Nem ajánlott tömegbe menni amióta felütötte fejét a veszélyes vírus. Egyre több fesztivált és rendezvényt mondanak le, ezért benned is felmerülhet a kérdés, hogy milyen helyekre látogathatsz el, valamint hogyan óvhatod meg az egészséged? A Popsugar magazin szakértőket kérdezett.

Forrás: Shutterstock

Szabad-e edzőterembe járni a koronavírus-járvány alatt?  

Dr. John Whyte, a WebMD egészségügyi portál szakértője elmondta, hogy az edzőterem, mint minden más nyilvános hely, egészen addig biztonságosnak mondható, amíg megtesszük a kellő óvintézkedéseket. Mint mondja, a koronavírus cseppfertőzéssel terjed és kicsi annak a valószínűsége, hogy közös tárgyak megérintésével is elkaphatnánk. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb az esély, hogy egy tüsszentés miatt kapjuk el a betegséget, mint azzal, hogy közös futópadot használunk másokkal. „Ha a környék, ahol élünk nincs karantén alá helyezve, akkor nyugodtan járhatunk edzőterembe" – teszi hozzá dr. Whyte.

Dr. Whyte szerint nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírus izzadság útján terjedne. „Ez egy légzőszervi vírus, tehát a vírus a tüdőben támad" – magyarázta. „Az izzadság ebből a szempontból nem veszélyes." 

Hogyan vigyázz az egészségedre edzés közben?  

Dr. Whyte az alábbi óvintézkedéseket javasolja:

– kerüld el a tüsszentő és köhögő embereket

– gyakran moss kezet, a kézmosás pedig legalább 20 másodpercig tartson

– használat előtt és után törölgesd át fertőtlenítővel a gépeket

– edzés után ne az edzőteremben, hanem otthon zuhanyozz