Schobert Norbi vészriadót fújt: az elhízottak könnyebben elkapják a koronavírust

COVID-19 Schobert Norbert koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brit tudósok szerint a koronavírussal súlyosan fertőzött betegek csaknem kétharmada elhízott, a kövérek nagyobb valószínűséggel halnak meg a betegség következtében - mondta el videójában a Daily Mail alapján Schobert Norbi. Hozzátette, a kövérség meggyengült immunrendszerrel és magas vérnyomással jár  így a nagy túlsúllyal élőket éppúgy kell védeni most, mint az időseket. 

"Döngő léptekkel szeretnék vészriadót fújni. A kóros mértékű elhízás például alapból légzési nehézségekkel jár, a zsírraktárak pedig eltömítik a tüdőt és az ereket. A britek vizsgálata is kimutatta, hogy a túlsúlyosak pont akkora eséllyel kapják el a koronavírust, mint például a 75 évesek. Kérek szépen mindenkit, aki elkezdte a fogyókúráját, ne hagyja abba, Rékával pedig úgy segítünk, hogy heti három alkalommal élő aerobikórát tartunk a Facebookon, amik visszanézhetőek. A felhalmozott liszt és cukor nem fogja megmenteni az életüket" – mondta el Norbi videójában, amit itt meg is nézhetsz.

Az életmódszakember posztjához többezer hozzászólás érkezett, mondandója, ahogyan ez lenni szokott, megosztja a követőit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.