Nőnek lenni minden körülmények között!

Forrás: Shutterstock -
nők súlylökés úszó szörf paralimpia sport öttusa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor sokat hallunk arról, hogy a gyengébbik nem képviselői milyen keményen helytállnak az élet különböző területein. Többek között dolgoznak, háztartást vezetnek, gyermeket nevelnek, időseket gondoznak, s emellett igyekeznek csinosak, fittek és szépek maradni. Mindez nem kevés kihívás elé állítja a hétköznapi nőket sem, de vajon a sportéletben sikereket elérő hölgyeket mennyire érinti a láthatatlan munka, a társadalomnak való megfelelés, a kettős mérce, s hogyan tudják megélni a nőiességüket egy olyan közegben, amelyet áthat a teljesítménykényszer?

Öt élsportoló, öt inspiráló személyiség, öt nő. Öt sportág, öt meglátás a női sportkarrierről, öt interjú. Ez az ötösfogat nem mindennapi, mert bár mindannyian sportolók, mégis egészen másban jók, egészen más problémákkal küzdenek és egészen másképp látják a világot. Egy dologban viszont egyetértenek:

beszélni kell a sport női oldaláról, mert bizony olyan is van!

A sportolói teljesítménnyel együtt járó rengeteg edzés, küzdelem, lemondás vagy épp kompromisszum mögött ugyanis ők is épp olyan nők, mint te vagy én. Fodrászhoz járnak, sminkelnek vagy épp szeretnek csajosan öltözködni. Boldog párkapcsolatra vágynak, az esküvőjükről álmodoznak netán egy tündéri kisbabáról.

A sportolói teljesítménnyel együtt járó rengeteg edzés, küzdelem, lemondás mögött ők is épp olyan nők, mint te vagy én (Illusztráció) Forrás: Shutterstock


Van, aki naponta 4 edzésen vesz részt, más a 13-14 fokos vízben gyakorol. Keményen küzdenek, kéményen dolgoznak, s

az eredményeik semmivel sem érnek kevesebbet, mint az ellenkező nem képviselőié.

De vajon ezt mindenki így véli? Milyen sztereotípiákon, előítéleteken vagy lekicsinylő megjegyzéseken kell felülemelkedniük a mindennapokban? És ők miképp látják a női létet a sportolói karrier tükrében?


Cholnoky Sára,Illés Fanni, Kovács Sarolta, Márton Anita, Szilágyi Liliána. Interjúsorozatunkban öt olyan nővel ismerkedünk meg, akik a saját sportágukban kiemelkedő teljesítményeket értek el, és akik emellett ízig-vérig nők! Már-már tabudöntögető őszinteséggel beszélnek olyan témákról, amelyek a sportolóknál kevésbé kerültek reflektorfénybe. Eddig...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.