Trükkös loknik - Így göndörítsd a hajad hő nélkül!

frizura göndör haj haj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A laza, hullámos tincseket mindenki imádja viselni, és a pasik is köztudottan megőrülnek érte. Ám sajnos, ha nem természetesen göndör a hajad, és minden nap hajsütővassal varázsolsz magadnak loknikat, az hosszútávon ártani fog. Szerencsére nem kell lemondani a göndör fürtökről így sem, ugyanis néhány trükkel, hő nélkül lehet hullámos hajad, és még csavarókra sem lesz szükséged! Akár éjszaka is rögzülhetnek a loknik, de ha van otthon pár órád az esti program előtt, érdemes gyorsan felcsavarni, és ha megszáradt máris kész a dögös frizurád.

Mindig törölközőszáraz hajjal kezdj neki a csavargatásoknak. Ha vékonyszálú a hajad, érdemes lehet kevés hajhabot vagy waxot kenned rá előtte, hogy tartósabbak legyenek a loknik, és ne lógják ki magukat túl hamar.

Hajpánt másképp.

Ha nincs hajpántod, egy kendőt vagy egy félbe vágott harisnyát is a fejedre köthetsz, úgy hogy a hajad alatta lógjon. A homlokodtól indulva a tincseket kívülről befelé kezd el áthúzni a hajpánton, mindig fogd össze a következő adaggal. A végén két tincs marad, ezeket csavard egybe, és hurkold át a hajpánton, ahányszor csak tudod. Ezzel aludni is tudsz, mivel puha, így nem fog zavarni. Amikor kiengeded, laza hullámokat kapsz majd.

Csavarj csigákat!

Ezzel a módszerrel loknis tincseket készíthetsz. Oszd fel a nedves hajadat 5-6 részre, de lehet akár több is, így kisebb hullámokat kapsz. Kezd el az ujjaddal megcsavarni a tincseket, majd amikor kis csigába állt össze, rögzítsd a fejeden néhány hullámcsattal. Ha elég kényelmesnek érzed, és a csattok nem nyomnak, ebben is aludhatsz.

Egy könnyű francia...

Ezzel igazi természetes hatású, „tengerparti hullámokra" tehetsz szert. Annyi a dolgod, hogy franciafonásba befonod a nedves hajadat a homlokodtól elkezdve egészen a hajvégekig. Ha kisebb hullámokat szeretnél, dupla vagy akár tripla fonást is készíts. Aludj rá egyet, majd reggel bontsd ki.

Elő a zoknikkal!

Viccesnek tűnhet, de ehhez a módszerhez néhány pár zoknira lesz szükséged, de az is megteszi, ha egy harisnyádat 10-15 centis darabokra vagdosod szét. Fogd a fürtöt, és a zokni közepére kezd el felcsavarni, majd ha a fejedhez értél, ott kösd össze a két végét, és kész is. Azért jobb, mint a csavaró, mert ebben szintén aludhatsz, és reggelre csodás frizurád lesz.

A konty csodákra képes.

A legegyszerűbb és leggyorsabb módszer, amellyel lazább, nagyobb hullámokat készíthetsz, ha egyszerűen összefogod az egész hajad a fejed búbján, és egy nagy kontyba csavarod, majd rögzíted, és megvárod amíg megszárad.

A legegyszerűbb és leggyorsabb módszer, amellyel lazább, nagyobb hullámokat készíthetsz Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.