Medveczky Ilona édesapja közönségesnek tartotta lánya szakmáját

Forrás: Polyak Attila -
Medveczky Ilona apa tánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A táncművész egész életében édesapjának akart bizonyítani, aki egészen más pályára szánta őt. Szerinte a tánc közönséges, sosem bocsátotta meg Medveczky Ilonának, hogy ezt választotta.

Nem volt túl jó kapcsolata az édesapjával Medveczky Ilonának. Szülei ugyanis teljesen más pályára szánták. Édesapja közönségesnek tartotta a táncművészetet, és azt szerette volna, ha tisztességes, polgári szakmát választ a lánya.

Medveczky Ilona apja tiltakozása ellenére is a táncos szakmát válsztotta. Forrás: Polyak Attila

"Anyukám elmeséléséből tudom, hogy apám mindenáron fiút akart. Amikor megtudta, hogy lánya született, héthónapos koromig felém se nézett. Még a keresztelőmre sem jött el. Nem csoda, hogy egész életemben neki akartam bizonyítani. Ő tisztes polgári pályát szánt nekem. Azt akarta, gépírónő legyek, vagy valami hasonló – mondta a BEST magazinnak.

A táncot világéletében ellenezte, mert közönségesnek tartotta. Soha nem bocsátotta meg igazán, hogy táncművész lettem. Borzalmasan konok ember volt, az igazáért fejjel ment a falnak."

Ilona azonban már kiskorában tudta, hogy táncolni akar, még édesapja sem tántoríthatta el, pedig nehéz természete ellenére őt szerette a legjobban a családból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.