A táncművész egész életében édesapjának akart bizonyítani, aki egészen más pályára szánta őt. Szerinte a tánc közönséges, sosem bocsátotta meg Medveczky Ilonának, hogy ezt választotta.

Nem volt túl jó kapcsolata az édesapjával Medveczky Ilonának. Szülei ugyanis teljesen más pályára szánták. Édesapja közönségesnek tartotta a táncművészetet, és azt szerette volna, ha tisztességes, polgári szakmát választ a lánya.

Medveczky Ilona apja tiltakozása ellenére is a táncos szakmát válsztotta.Forrás: Polyak Attila

"Anyukám elmeséléséből tudom, hogy apám mindenáron fiút akart. Amikor megtudta, hogy lánya született, héthónapos koromig felém se nézett. Még a keresztelőmre sem jött el. Nem csoda, hogy egész életemben neki akartam bizonyítani. Ő tisztes polgári pályát szánt nekem. Azt akarta, gépírónő legyek, vagy valami hasonló – mondta a BEST magazinnak. A táncot világéletében ellenezte, mert közönségesnek tartotta. Soha nem bocsátotta meg igazán, hogy táncművész lettem. Borzalmasan konok ember volt, az igazáért fejjel ment a falnak."Ilona azonban már kiskorában tudta, hogy táncolni akar, még édesapja sem tántoríthatta el, pedig nehéz természete ellenére őt szerette a legjobban a családból.