Így búcsúznak Földi Teritől, a Szomszédok színésznőjétől

Forrás: Vígszínház -
halál búcsú gyász Földi Teri
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész színészvilág gyászolja Földi Terit.

86 éves korában távozott az élők sorából Földi Teri, Jászai Mari-díjas színésznő. Olyan ikonikus filmekben játszott, mint a Tüskevár, a Szomszédok vagy éppen Az ifjú szív. Teri szomorú halálhírét a Vígszínház közölte.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 86 éves korában elhunyt Földi Teri Jászai Mari-díjas színművész, a Vígszínház társulatának egykori tagja. Mindig nagy szeretettel fogunk emlékezni rá„

– fogalmazott a Vígszínház

1964 és 1989 között a Vígszínház társulatának szeretett tagja. Egyik első vígszínházi szerepe Dolly, a Horvai István által rendezett Anna Kareninában, mellyel azonnal belopta magát a közönség szívébe. 25 éves társulati tagsága alatt olyan emblematikus előadásokban játszott, mint A vörös postakocsi Kapás Dezső, az Orfeusz alászáll Ruszt József rendezésében, a Székely Gábor rendezte Macskajáték, a Szikora János által színpadra állított Veszedelmes viszonyok, a Macska a forró tetőn Horvai István, Az öreg hölgy látogatása, vagy a Vérnász. Utoljára az Iglódi István által rendezett, nagy sikerű Csókos asszony című operettben láthatták a Vígszínház nézői. Kern András partnereként feledhetetlen alakítást nyújtott Hunyadinéként, énekhangjával és tánctudásával is elbűvölve a közönséget - írja a Vígszíház.

Forrás: Vígszínház

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.