Schobert Norbi segíti a fogyásban Magyarország legkövérebb emberét, Gézát

kövér kövérség fogyás hízás Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, jelenleg a 17 éves Rácz Géza Magyarország legsúlyosabb embere. A kamaszfiú Prader Willi szindrómában szenved, ezért állandóan éhes. Schobert Norbi szárnyai alá vette a fiatalt, és úgy döntött: segít elérni a fiú legnagyobb álmát.

Schobert Norbinak köszönhetően felcsillant a remény a 17 éves Géza számára, hogy egyszer majd az átlagos emberek életét élheti, felesége és gyermekei lehetnek.

A fiú tudja, hogy ha nem változtat életmódján, és nem megy lejjebb a mérleg mutatója a jelenlegi 294-ről, akkor az az életébe is kerülhet. Gézának legalább 164 kilót kellene ledobnia ahhoz, hogy egy műtétet elvégezhessenek rajta, Schobert Norbi szerint viszont 200 kilótól kéne megszabadulnia.

„Aki le tud fogyni 164 kilót, annak minek a műtét? Felesleges kockázat! Magyarország második legkövérebb emberét, Géza bácsit már lefogyasztottam. 61 évesen 174 kilót adott le mindenféle orvosi beavatkozás nélkül. Géza bácsi azóta életmód-tanácsadóként és motivációs trénerként segít másokat" – kezdte a Borsnak Norbi, aki örömmel segít Gézának is.

Forrás: TV2

„Melléállok, de csak akkor fog sikerülni, ha Géza fejben rendben van. Ezalatt azt értem, hogy én ugyan elmondom neki, hogy mit csináljon, mi a megoldás, de neki kell a tanácsokat betartania, rajta áll vagy bukik minden. A módszerem három lábon fog állni: biztosítom neki az orvosi hátteret, a szakszerű diétát, és a mozgást, de utóbbi még jó ideig nem lesz nála napirenden. Garantálom, hogy egy év alatt minimum 100 kilót fog ledobni a segítségemmel.

Konkrétan az életét kell megmenteni, ugyanis ha marad a mostani súlya, hiába fiatal, öt év múlva már nem fogja bírni a szervezete és feladja" – mondta el Norbi, akinek felajánlását Géza ujjongva fogadta.

„Évek óta azzal a tudattal kelek és fekszem, hogy fiatalon meghalhatok, pedig volnának céljaim az életben. Családot, gyerekeket szeretnék. Természetesen tudom, hogy az én állapotomon csak erős fegyelemmel lehet javítani, ezért nem kérdés, hogy szót fogadok-e" – reagált a lehetőségre a fiú.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.