Megyer-hegyi tengerszem Bokodi-tó belföldi turizmus Szigliget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kijárási korlátozást megszűntették, de a külföldi nyaralás lehetősége egyelőre még nem egészen problémamentes. A belföldi utazásnak azonban semmi akadálya sincs. Most hoztunk pár olyan úti célt, amire lehet, hogy nem is gondolnál, pedig kár lenne kihagyni.

Szigliget

Szigligeti Vár Forrás: Shutterstock

Szentendrét szokták a festők városának hívni. Nos, ennek mentén Szigliget az írók városa. A Balaton északi partján található város nem azonosul a tipikus üdülőktől hemzsegő balatoni hangulattal. Nyugodt, csendes, elmélyülésre tökéletesen alkalmas hely. Egyetlen strandján ugyan nyáron tömegre lehet számítani, de a számos borospincébenbátran ki lehet pihenni a nyüzsgést. A várrom, a kis utcák, a Tapolca patak, a vendégszerető helyiek, a nádtetős házak és a lélegzetelállító panoráma együtt olyan atmoszférát teremt, ami semmihez sem hasonlítható.

Bokodi-tó

Bokodi-tó Forrás: Shutterstock

Az úszó horgászafalu, avagy a "mi Velencénk" Oroszlány közelében található és csupán pár évtizede létezik. Ilyet valóban nem találni máshol hazánkban. Olyan érzés, mintha csak belecsöppentünk volna egy Grimm vagy Andersen mesébe. A cölöpökön álló házak és stégek magántulajdonban vannak, de a tó partján bárki sétálhat kedvére. Hidd el, megéri!

Megyer-hegyi tengerszem

Megyer-hegyi tengerszem Forrás: Shutterstock

Sárospatak közelében találjuk hazánk egyik legcsodálatosabb szépségét. Azonban ez a gyönyörűség nem csupán a természet műve, már a középkorban is kőbánya működött a területen, tehát az évszázadok, az emberi kéz és a természeti erők közösen alakították ki azt, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.