A kijárási korlátozást megszűntették, de a külföldi nyaralás lehetősége egyelőre még nem egészen problémamentes. A belföldi utazásnak azonban semmi akadálya sincs. Most hoztunk pár olyan úti célt, amire lehet, hogy nem is gondolnál, pedig kár lenne kihagyni.

Szigliget

Szigligeti VárForrás: Shutterstock

Szentendrét szokták a festők városának hívni. Nos, ennek mentén Szigliget az írók városa. A Balaton északi partján található város nem azonosul a tipikus üdülőktől hemzsegő balatoni hangulattal. Nyugodt, csendes, elmélyülésre tökéletesen alkalmas hely. Egyetlen strandján ugyan nyáron tömegre lehet számítani, de a számos borospincébenbátran ki lehet pihenni a nyüzsgést. A várrom, a kis utcák, a Tapolca patak, a vendégszerető helyiek, a nádtetős házak és a lélegzetelállító panoráma együtt olyan atmoszférát teremt, ami semmihez sem hasonlítható.

Bokodi-tó  

Bokodi-tóForrás: Shutterstock

Az úszó horgászafalu, avagy a "mi Velencénk" Oroszlány közelében található és csupán pár évtizede létezik. Ilyet valóban nem találni máshol hazánkban. Olyan érzés, mintha csak belecsöppentünk volna egy Grimm vagy Andersen mesébe. A cölöpökön álló házak és stégek magántulajdonban vannak, de a tó partján bárki sétálhat kedvére. Hidd el, megéri!

Megyer-hegyi tengerszem  

Megyer-hegyi tengerszemForrás: Shutterstock

Sárospatak közelében találjuk hazánk egyik legcsodálatosabb szépségét. Azonban ez a gyönyörűség nem csupán a természet műve, már a középkorban is kőbánya működött a területen, tehát az évszázadok, az emberi kéz és a természeti erők közösen alakították ki azt, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell.