Mindig szerelme miatt ölt a kegyetlen, analfabéta sorozatgyilkos

Forrás: Shutterstock -
kegyetlen szerelem sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legismertebb magyar sorozatgyilkosként tartották számon Gyömbér Pált, aki a 19 század végén szedte áldozatait. Szinte mindig a szerelem vezérelte kegyetlen tetteiben.

Imádta Erzsikét a rettegett sorozatgyilkos, őt akarta lenyűgözni a lopott pénzzel és ékszerekkel, a gyilkolás pedig nem volt akadály számára.
Gyömbér Pál analfabéta volt, a munka nem tartozott az erősségei közé, de amíg meg nem ismerte szerelmét, megvetette a bűnözést. Viszont, amikor találkozott a nővel, az szinte megbabonázta, így kisebb bűncselekményeket követett el, ezért börtönbe került.
Ott találkozott a Rózsa Sándor bandájához tartozó Besenyei Pállal, ő tanította meg neki, hogy sosem szabad tanúkat hagyni. Innentől kezdve, amikor kiszabadult, nem ismert kegyelmet. Több gyilkosság szárad a lelkén, idős házaspárral, nőkkel is végzett a zsákmány miatt.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Amikor elindult Szegvárra, hogy elvegye szerelmét, útközben is gyilkolt. Az oltár elé áldozata fiának a ruhájában állt, feleségének pedig lopott ékszereket ajándékozott.
Áldozata rokonai azonban megtalálták, Pál megpróbált végezni magával, de nem sikerült, végül felakasztották. A hidegvérű gyilkost azonban még így romantikusnak találták akkoriban, és sok vers, ballada íródott róla, még Gárdonyi Géza tollából is született egy alkotás – írta a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.