Kiderült, ezek a problémák vezetnek leggyakrabban váláshoz

Forrás: Shutterstock -
házasság válás ügyvéd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor beüt a szerelem sokan el sem tudják képzelni, hogy válással végződhet a kapcsolat. Sajnos ez viszont gyakran megesik, most kiderült, hogy a leggyakrabban milyen okok is vezethnek egy házasság felbontásához.

Apróságoknak tűnő dolgok miatt is képesek a párok elválni, de olykor komoly oka van, amin nem biztos, hogy lehet segíteni. A Reddit válóperes ügyvédeket kérdezett meg arról, melyek voltak a leggyakoribb tényezők, melyek váláshoz vezettek.

Rossz kommunikáció
Sokszor az a probléma, hogy a felek egyszerűen nem ugyanazt a nyelvet beszélik, nem tanultak meg egymással kommunikálni. Ez valószínűleg már a kapcsolat elején is fennállt, csak nem vettek róla tudomást.
Ha nem ismerjük fel, a másik mire vágyik, mi bántja, és nem is akarjuk megérteni, illetve nem tudjuk megbeszélni a problémákat, akkor az súlyos gondokat szül.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Nem saját döntés volt a házasság
Ha valaki a családi elvárások miatt házasodik meg, vagy mert jön a baba, és nagy a nyomás a környezet részéről, az előbb-utóbb kiütközik. Gyakran vezet váláshoz az, hogy az egyén nem magától ment bele a házasságba.

A másikra hárítanak minden problémát
Sokszor tapasztalható egy házasságban, hogy a felek már csak a másik hibáit látják, a jó tulajdonságai teljesen eltűnnek a szemükben. Mindenért a párjukat okolják, és rá hárítják a problémákat.
Az ember hajlamos álmai férfiját illetve nőjét belelátni a másikba a kapcsolat kezdetén. Ám ez a kép szép lassan szertefoszlik, amiért a párunkat hibáztatjuk később, holott, lehet, hogy sosem rendelkezett azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel felruháztuk.

„Én mindent jobban tudok"
Sokszor jellemző, hogy valaki saját magának akarja bizonygatni azt, hogy értékes, ezért hajlamos arra, hogy állandóan hangsúlyozza, hogy ő mindent jobban tud a másiknál.

Vita a pénz miatt
Szinte minden kapcsolatban előfordulnak viták a pénz miatt, sok esetben olyan szintre lép, hogy ez vezet váláshoz. Itt az eredendő probléma az, hogy a két fél nem ugyanúgy gondolkodik a pénzről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.