10 történelmi tény, amiről biztos nem hallottál az iskolában 1. rész

Forrás: APA-PictureDesk via AFP/Ruß, Karl / ÖNB-Bildarchiv / picturedesk.com/Karl Ruß -
meglepő tény magazin történelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miközben az iskolában leginkább a száraz információkról tanulunk, megannyi évszámmal és csatákkal, elfelejtjük, hogy a történelem tele van csupa rejtéllyel és meglepetéssel. Cikkünk első részében összegyűjtöttük a misztikus múlt meglepő történéseit.

1. Az ókori Egyiptomban mézzel kenték be a szolgákat, hogy így a legyek rájuk repüljenek, és ne zavarják a fáraót.

2. Mielőtt Abraham Lincoln elnökké vált, bajnok birkózó volt. Több mint 300 meccsel a háta mögött, csupán egy mérkőzést veszített el.

Abraham Lincoln Forrás: AFP/Ho

3.A viktoriánus korban rendkívül népszerű, sőt kifejezetten divatos volt (ha lehet így fogalmazni) az elhunyt emberek fotózása. A haláluk után való családfotózásokon a rokonok teljesen természetes, élethű pózokba helyezték az élettelen testeket. Sok családnak volt a háznál egy kifejezetten erre az alkalomra létrehozott "támasztó", amivel a testet, illetve nyakat tartották meg.

4. A reneszánszkori Franciaországban a feleség bíróság elé állíthatta férjét, ha az impotensnek bizonyult.

5.1923-ban történt az elképesztő eset, amikor Frank Hayes zsoké úgy nyert meg egy versenyt a New York-i Belmont Parkban, hogy meghalt. A verseny közepén szívrohamot szenvedett, de teste a nyeregben maradt, amíg a ló átlépte a célvonalat.

6. Hitlert, Mussolinit és Sztálint Nobel-béke-díjra jelölték.

Adolf Hitler (1889-1945) Forrás: AFP

7. Tsutomu Yamaguchi Hirosimában tartózkodott, amikor az első atombombát ledobták a városra. Ezután egy nappal a második atombomba ledobása előtt hazautazott Nagasakiba, ahol szintén hatalmas pusztítást végzett a robbanószerkezet. Mindkettőt túlélte.

8. Amikor IX. Gergely pápa volt hatalmon, kijelentette, hogy a macskák a sátán kreálmányai, ezért Európa-szerte levadászták az összes négylábút. Történészek szerint a macskák eltűnése eredményezte a patkányok szaporodását, ezzel pedig a későbbiekben a pestis terjedését.

Közvetve IX. Gergely pápa tehet a pestis járvány elterjedéséért Forrás: APA-PictureDesk via AFP/Ruß, Karl / ÖNB-Bildarchiv / picturedesk.com/Karl Ruß

9. 1998-ban körülbelül tíz ember földi maradványait (körülbelül 1200 csontot) találták Benjamin Franklin házának alagsorában. A tudósok szerint a testeket az emberi anatómia tanulmányozására használták fel.

10. A középkorban azt hitték, hogy a bal herékből származó sperma lánygyermeket csinál. Annak érdekében, hogy az utód mindenképpen fiú legyen, eltávolították a herének azt a részét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.