Újra láthatjuk a ringben Mike Tysont?

Forrás: Getty Images/AFP/2004 Getty Images/Clive Brunskill -
Mike Tyson box
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A volt nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok Mike Tyson várhatóan a korábban öt súlycsoportban is vb-övet szerző Roy Jones ellen lép szorítóba szeptemberben.

Az 54 éves amerikai boxlegenda és 50 esztendős honfitársa, az orosz állampolgársággal is rendelkező Jones meccsének nyélbe ütéséről utóbbi nyilatkozott a moszkvai Szport Ekszpressznek.

"Mike igazi legenda, aki engem választott ellenfélnek, a kihívásra pedig nem mondhattam nemet. Már nem terveztem visszatérést, s újabb ringfellépést, de ilyen lehetőséget elmulasztani egyenesen őrültség lett volna" - nyilatkozta az orosz sportújságnak Jones.

Forrás: Getty Images/AFP/2004 Getty Images/Clive Brunskill

A két veterán klasszis meccsét nyolcmenetesre tervezik, és valahol az Egyesült Államokban bonyolítják le a tervek szerint szeptemberben. Pályafutásuk során egyszer közel jártak ahhoz, hogy megütközzenek a ringben, de akkor semmi sem lett mérkőzésükből.

A visszatérését áprilisban bejelentő Tyson, aki 2005-ben bokszolt utoljára, profiként ötven győzelmet aratott, és hatszor maradt alul. A karrierjét 2018-ban befejező Jones a hivatásosok között 66-szor nyert, és kilenc vereséget szenvedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.