Az egyiptomi királynőt, Kleopátrát, a legszebb nők közé sorolják a történelemben. Az emberek évszázadok óta csodálják szépségét , tehetségét, testét és megjelenését. Bár nyilvánvaló, p is tett elbűvölő megjelenéséért. A fáraónő több féle hasznosabbnál hasznosabb szépségápolási titokkal rendelkezett.

A tengeri sót használt testének és arcának radírozására. Ez egy kiváló módszer az elhalt bőrsejtek eltávolítására, valamint a bőr fényes, sima és puhává tételére. Amit általában egy pihentető tejfürdő után csinált.

Rózsavízzel tüntette el bőrhibáit, amely természetes, hidratáló hatása miatt most is napjaink egyik közkedvelt arcfrissítője.


Hennát használt körömlakként, amelyek vöröses-barna színűvé varázsolták körmeit.


Mézes-ricinusolajas pakolással ápolta haját. Ez a kezelés elősegíti a sérült haj helyreállítását, ezzel párhuzamosan pedig több fényt és puhaságot biztosítva a frizurájának. A pakolást mindössze 15 percig hagyd fent, majd alaposan öblítsd le!

Kleopátra Frederick Arthur Bridgman festményénForrás: Wikipedia/Frederick Arthur Bridgman

Henna vagy borókabogyó keveréket, olajat és különféle növények felhasználásával festette a haját

Az agyagmaszk különös hatóereje. Ha olyan gyönyörű bőrt szeretnél, mint az ókori királynő, keverje össze a fehér agyagot, a mézet, a tejet és olívaolajat. Vidd fel a bőrödre, 10-15 perc után pedig finoman, langyos vízzel mosd le!


A szájápolásról se feledkezzünk meg! Különféle cukrokból előállított pasztillákat szopogatott, a jó lehelet érdekében.


A fáraónőnek is meggyűlt a baja rakoncátlan szőrszálakkal, ekképpen uborkát és a szikomorfüge levét keverte össze egy bizonyos madár összeporított csontjaival. Szőrtelenítő krém az ókori Egyiptomban? Miért ne!

A rózsa és a jázmin virágából kinyert levet használta parfümnek. 

Vörös okker és zsír volt legkedvencebb alapanyag keveréke, melyet rúzsként használt.