A fogyókúra az egyik legnépszerűbb téma, ami nemcsak a nők, de a férfiak nagy részének hétköznapjait átszövi.  A súlyfelesleg és a plusz kilóktól való megszabadulás állandó problémát jelent az emberek számára.

Sokan azt gondolják, hogy a tökéletes alak, megfelelő súly megtartásához elegendő, ha az ember odafigyel az étkezésére, kevés szénhidrátot fogyaszt és amennyiben ideje engedi, eljár edzeni.

Persze, a fentiek sem elhanyagolandó tényezők, de egy valamiről mindig megfeledkezünk, ez pedig a folyadékbevitel. Amit kevesen tudnak, hogy nemcsak az egészségünk megőrzése és a hidratáltságunk érdekében fontos a megfelelő vízpótlás,  hanem a fogyókúra eredményességében is elengedhetetlen. Míg néhány ital  jótékony hatással van a szervezetre, addig van, amely nemhogy segítené a vízháztartásunk megfelelő működését, hanem még vizet is elvon a szervezetünktől  és a bennük található kalóramennyiség miatt a fogyókúránk sem lesz kellőképpen eredményes. 

újév,másnaposság,ivásForrás: shutterstock.com

Íme, néhány hidratáló és fogyást is segítő folyadék, amit ajánlott fogyasztani a nyári hőségben:

Víz

A víz az egyik legjobb választása a folyadékpótlásnak, 0 kalóriatartalma miatt fogyókúrázóknak tökéletes választás!

Kávé

Bár nem a legjobb választás a benne található kalória mennyisége miatt, de ez nagyban függ attól is, hogy milyen formában fogyasszuk. Ha nem javítjuk fel cukrokkal, tej tartalmú hozzávalókkal egy csésze presszókávé mindössze 2 kalóriát tartalmaz. Ez így már nem hangzik rosszul, nem igaz?

Zöld tea

A víz mellett a zöld tea szintén kalóriamentes, már csak emiatt megéri fogyasztani. Nem mellesleg édesítés nélkül is nagyon kellemes íze van. Nyáron hidegen kiváló szomjoltó. 

Citromos víz

Ha valaki nehezen birkózik meg a vízzel, felturbózhatja azt citromkarikával, mentával, lime-mal vagy akár uborkakarikával is. Bármit választunk a kalóriamentesség így is garantált.

Az alábbi italokat viszont fogyókúra idején ajánlatos elkerülni:

Cukormentes üdítőitalok

Megtéveszthet minket a cukormentes jelző és az alacsony kalóriatartalom a különböző üdítőitalok esetében, viszont a mesterséges ízfokozók és édesítőszerek sincsenek jó hatással a szerveztünkre, így jobban tesszük, ha ezeket is mellőzzük.

Léböjtök és trendi méregtelenítő kúrák italai

Téved, aki azt gondolja, hogy a nagy hőségben, mikor kevésbé kívánjuk a szilárd ételeket, a legjobb megoldás, ha léböjtkúrákkal helyettesítjük  a fő étkezéseket.  A gyors súlyvesztés ilyen esetekben gyakori, viszont a leolvadt kilók sokkal gyorsabban jönnek vissza ránk, mint egy normál diéta esetében.