A legjobb fogyókúrás italok a nagy melegben

Forrás: Shutterstock -
Nyár hőség fogyókúra folyadék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogyókúra az egyik legnépszerűbb téma, ami nemcsak a nők, de a férfiak nagy részének hétköznapjait átszövi.  A súlyfelesleg és a plusz kilóktól való megszabadulás állandó problémát jelent az emberek számára.

Sokan azt gondolják, hogy a tökéletes alak, megfelelő súly megtartásához elegendő, ha az ember odafigyel az étkezésére, kevés szénhidrátot fogyaszt és amennyiben ideje engedi, eljár edzeni.

Persze, a fentiek sem elhanyagolandó tényezők, de egy valamiről mindig megfeledkezünk, ez pedig a folyadékbevitel. Amit kevesen tudnak, hogy nemcsak az egészségünk megőrzése és a hidratáltságunk érdekében fontos a megfelelő vízpótlás, hanem a fogyókúra eredményességében is elengedhetetlen. Míg néhány ital jótékony hatással van a szervezetre, addig van, amely nemhogy segítené a vízháztartásunk megfelelő működését, hanem még vizet is elvon a szervezetünktől és a bennük található kalóramennyiség miatt a fogyókúránk sem lesz kellőképpen eredményes.

újév,másnaposság,ivás Forrás: shutterstock.com

Íme, néhány hidratáló és fogyást is segítő folyadék, amit ajánlott fogyasztani a nyári hőségben:

Víz

A víz az egyik legjobb választása a folyadékpótlásnak, 0 kalóriatartalma miatt fogyókúrázóknak tökéletes választás!

Kávé

Bár nem a legjobb választás a benne található kalória mennyisége miatt, de ez nagyban függ attól is, hogy milyen formában fogyasszuk. Ha nem javítjuk fel cukrokkal, tej tartalmú hozzávalókkal egy csésze presszókávé mindössze 2 kalóriát tartalmaz. Ez így már nem hangzik rosszul, nem igaz?

Zöld tea

A víz mellett a zöld tea szintén kalóriamentes, már csak emiatt megéri fogyasztani. Nem mellesleg édesítés nélkül is nagyon kellemes íze van. Nyáron hidegen kiváló szomjoltó.

Citromos víz

Ha valaki nehezen birkózik meg a vízzel, felturbózhatja azt citromkarikával, mentával, lime-mal vagy akár uborkakarikával is. Bármit választunk a kalóriamentesség így is garantált.

Az alábbi italokat viszont fogyókúra idején ajánlatos elkerülni:

Cukormentes üdítőitalok

Megtéveszthet minket a cukormentes jelző és az alacsony kalóriatartalom a különböző üdítőitalok esetében, viszont a mesterséges ízfokozók és édesítőszerek sincsenek jó hatással a szerveztünkre, így jobban tesszük, ha ezeket is mellőzzük.

Léböjtök és trendi méregtelenítő kúrák italai

Téved, aki azt gondolja, hogy a nagy hőségben, mikor kevésbé kívánjuk a szilárd ételeket, a legjobb megoldás, ha léböjtkúrákkal helyettesítjük a fő étkezéseket. A gyors súlyvesztés ilyen esetekben gyakori, viszont a leolvadt kilók sokkal gyorsabban jönnek vissza ránk, mint egy normál diéta esetében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.