A legújabb TikTok videón csámcsog az internet népe - Videó

Forrás: AFP/Joel Saget -
videó Tiktok őrültség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A TikTok legújabb őrülete a látásunkat és hallásunk is egyaránt megtéveszti. De bármennyire megtévesztő, nem lehet megállni, hogy ne nézzünk végig!

A Ripost figyelt fel arra a videóra, ami a halláson keresztül csapja be az emberi agyat. Bármit is mondanak a videóban, azt a két szót fogod hallani, amit olvasol a képernyőn.Hihetetlenül hangzik, de mégis igaz.

A felvételen végig két angol szót olvashatunk a monitoron: brainstorm (ötletelés) és green needle (zöld tű), míg a háttérben egy hang egy felismerhetetlen szót ismétel, amibe a képernyőn olvasott szavakat halljuk bele.

@emilysophie.m

Watch it twice and try both words ##mindblown##greenneedle##brainstorm##greenneedleorbrainstorm

♬ Shoutout to the dead creators using this for likes - redlobsterz

Erre a jelenségre tudományos magyarázat is létezik. A szakemberek szerint bizonyos szavakat sokszor akkor is fel tud ismerni az agyunk, ha nem is halljuk tisztán. Néha emiatt előfordul, hogy félrehallunk dolgokat. A videóban is ugyanez történik, a képernyőn olvasható szavakat az agyunk az általunk hallott hanghoz társítja, emiatt hisszük azt, hogy azt halljuk, amit olvasunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.