Ezek most a legszennyezettebb levegőjű magyar városok: a tiéd közöttük van?

Forrás: -- -
ózon légszennyezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok településen ismét magas az ózonkoncentráció - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ adataiból. Emiatt 19 településen kifogásolt a levegő minősége. Ezek: Budapest, Ajka, Veszprém, Komló, Százhalombatta, Tököl, Dorog, Esztergom, Vác, Szolnok, Kecskemét, Eger, Salgótarján, Putnok, Kazincbarcika, Oszlár, Nyíregyháza, Debrecen, Hernádszurdok.

Az elmúlt időszakban az NNK többször is felhívta a figyelmet a magas ózonkoncentrációra.
A tisztifőorvosi Facebook-oldalon korábban azt írták: nyáron a déli, kora délutáni órákban a koncentráció jellemzően magas, emiatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.

Forrás: --


Ezért az asztmában vagy más légzőszervi betegségben szenvedőknek nem javasolják, hogy az érintett településeken ebben a napszakban intenzív fizikai tevékenységet végezzenek a szabadban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.