Elérkezett a Szűz hava! Tudj meg mindent a csillagjegyről!

Forrás: Shutterstock -
horoszkóp magazin Szűz csillagjegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus 24-én a Nap átlép a Szűz csillagképbe, amely véget vet a nyári pezsgésnek, az Oroszlán hiú pompájának, helyét átveszi a figyelem, szorgalom és csendes visszahúzódás.

Honnan ered?
A Szűz eredeztethetősége bizonytalan, egyes kutatók úgy vélik, hogy a babilóniai időkben a termékenységet szimbolizálta, kalászként értelmezték, legfényesebb csillagának, a Spicának a neve annyit jelent, hogy búzaszem. A görög mitológiában azonban szűz volt több jelentős és híres istennő is, mint Ízisz, Kübelé, a Magna Mater (az Istenek Anyja), Pallasz Athéné. A kereszténység terjedésével a görög-római mendemondák kevésbé kerültek a figyelem középpontjába, így a középkorban a Szűz egyet jelentett Szűz Máriával.

Milyen egy igazi Szűz ember?
Az ebben a csillagjegyben született emberek éles logikával, gyors felfogóképességgel rendelkeznek. Emlékezőtehetségük meglehetősen jó, kínosan rendszeretők, nem csak a környezet rendezettségére ügyelnek, hanem a lélek egyensúlyára is. Ha ez azonban nem így van, könnyen kétségbe esnek, emiatt pedig hajlamosabbak lehetnek önpusztításra. Szellemesek, a társasági élet fénypontjai. Nagyon szigorúak saját magukkal szemben. Sokszor érezhetjük őket érzéketlennek, ami rendkívüli érzékenységük jól álcázott terméke.

A szűz csillagjegyben született emberek éles logikával, gyors felfogóképességgel rendelkeznek Forrás: Shutterstock

Szárok, akik a Szűz jegyében születtek
Többnyire harmonikusan szép arcvonásokkal rendelkeznek. Agatha Christie (1890. szeptember 15 ), Freddie Mercury (1946. szeptember 5), Claudia Schiffer (1970. augusztus 25), Cameron Diaz (1972. augusztus 30), Keanu Reeves (1964. szeptember 2), Salma Hayek (1966. szeptember 2), Beyoncé (1981. szeptember 4), Hugh Grant (1960. szeptember 9), Greta Garbo (1905. szeptember 18)

Alapvető adatok

  • Az állatöv hatodik jele
  • Alapeleme: Föld
  • Minősége: labilis
  • Negatív, nőies, hideg és száraz ősminőségekből tevődik össze.
  • Uralkodó bolygója: Merkúr
  • Színe: fehér, szürke, világosabb pirosas árnyalatok
  • Állatai: disznó és kisebb háziállatok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.