Ez vár Harry és Meghan fiára, Archie-ra, ha Károly lesz a brit király

Archie herceg Meghan Markle Károly herceg brit királyi család Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amióta Károly herceg a közel 40 éve fennálló biogazdaságától megvált, sokan gondolják, hogy hamarosan átveszi az uralkodást édesanyjától, II. Erzsébettől. Ez azonban megváltoztatja a brit királyi család tagjainak státuszát.

Egy szakértő beszélt arról egy interjúban, hogy milyen változás várható Károly trónralépésekor a családban. Az egyértelmű, hogy Vilmos és Katalin gyermekei - György, Sarolta és Lajos - hercegi rangjukat megtartják, hiszen apjuk a trónöröklési sorrendben a második helyet foglalja el.

Harry, Meghan és Archie Forrás: AFP/Henk Kruger

Harry és Meghan azonban lemondtak hercegi és hercegnéi titulusukról, de abban az esetben, ha Károly király lesz, fiuk, Archie automatikusan hercegi rangot kap, hiszen ő lesz a hatodik trónörökös - átveszi édesapja helyét. Szülei döntése miatt egyébként ő erről 18 éves kora után szabadon dönthetne, tehát a trónváltás nélkül is lehetne a jövőben herceg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.