A divat állandó változás. Stílusok, szabások, színek kavalkádja, amelyek szezonról szezonra megújulnak. De vajon melyik lesz az idei ősz legdivatosabb árnyalata, amelyet érdemes beépíteni a ruhatárunkba, ha igazán trendi benyomást szeretnénk kelten? Mutatunk hármat is!

Bár a divat valóban állandó változás, ugyanakkor azt is elmondhatjuk, hogy nincs új a nap alatt, sőt akadnak olyan dolgok is, amelyek sosem mennek ki a divatból. Idén ősszel három szín lesz nagyon trendi, ebből azonban kettő olyan, amelyek az örök elegancia és a divattól független stílus képviselői.

Klasszikus kék  

Kezdjük azzal az árnyalattal, amely egyszerre decens, elegáns, már-már régimódi, mégis képes arra, hogy hihetetlenül modern benyomást keltsen és bárhol, bármilyen körülmények között megállja a helyét. Ez bizony a klasszikus kék, amely nem csupán azért fontos, mert az idei ősz egyik megkerülhetetlen színe, hanem azért is, mert a Pantone ezt az árnyalatot – a pontosság kedvéért: 19-4052 – választotta 2020-ban az év színének. Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke szerint „Ez a kék megnyugtató, tele van magabiztossággal és építi a kapcsolatokat"

A klasszikus kék egyszerre decens, elegáns, már-már régimódi, mégis képes arra, hogy hihetetlenül modern benyomást keltsenForrás: Shutterstock

Szürke
Ahogy fentebb már említettem, idén ősszel és télen két olyan szín is nagy népszerűségnek fog örvendeni, amelyek sosem mennek ki a divatból. A sötétebb, klasszikus kék mellett ilyen a szürke, amelyről pár éve ugyan tudjuk, hogy legalább 50 árnyalata van, 2020-ban a középszürke változata (galambszürke, palaszürke) lesz igazán trendi. Ez azért is jó hír, mert ez az árnyalat egy igazi jolly joker, hiszen bármit párosítunk hozzá, az jól fog vele mutatni, így ha beszerzel pár szürke alapdarabot, azokat biztos, hogy nem csak idén tudod majd viselni.

A szürke egy igazi jolly joker, hiszen bármit párosítunk hozzá, az jól fog vele mutatniForrás: Shutterstock

Mustársárga
A két klasszikus, semleges árnyalat mellé pedig kell valami kis játékosság, valami bevállalós, ami ráadásul remekül passzol az őszi, téli természet színeihez, ugyanakkor élénkíti akár a kéket, akár a szürkét, ez pedig nem más, mint a mustársárga. Bár sokan tartanak ettől az árnyalattól, nincs mitől félni, mert igaz, hogy meglehetősen élénk és vibráló – amelyet sokan nem tudnak elviselni magukon – nem kell azonnal egy domináns ruhadarabra gondolni (nadrág, kabát vagy pulóver), ha mégis becsempésznénk a gardróbba a mustársárgát. Kezdetnek jöhet egy kendő a nyakba, egy táska, egy sapka, s ha tetszik szintet léphetünk. Kihagyni viszont nem érdemes, mert tényleg csodásan mutat, sőt még a hangulatunkat is javíthatja az elkövetkező borongós, hideg, sötét időszakban.

A mustársárga még a hangulatunkat is javíthatja az elkövetkező borongós, hideg, sötét időszakbanForrás: Shutterstock