Így dobd fel ősszel az erkélyedet

Forrás: Shutterstock -
erkély dekorálás hangulat dekoráció ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy elmúlnak a forró, nyári napok úgy kap egyre kevesebb szerepet az erkély, a balkon az életünkben. Míg a meleg augusztusi estéken kellemes kiülni egy finom étel vagy egy pohár bor társaságában az erkélyre, addig a hűvösebb estéken vagy csípősebb reggeleken már egyre kevésbé kívánkozunk ki a lakásból. Pedig az őszi szezonban is megvannak a balkon szépségei, amit érdemes kihasználni.

Míg nyáron feldíszítjük, virágokkal, növényekkel tarkítjuk az erkélyünket és igyekszünk annak minden zegzugát kihasználni, addig a hideg idő beköszöntével egyre kevesebb időt töltünk odakint és amint eltűnnek a virágok a balkonról, üres, lehangoló teret hagyunk magunk után.

De ezen egyszerű praktikákkal változtathatunk és az apró trükköknek köszönhetően ősszel és még akár télen is élvezhetjük az évszaknak megfelelően dekorált és kialakított karzatunkat.

Hangulatvilágítás

Ahogyan a nyári estéken feldobja a balkont egy vidám fényfüzér, úgy ezt az őszi napokon is felhasználhatjuk. A megvilágítás nagyon sokat számít, bármilyen teret szeretnénk dekorálni. Egy meleg fényű hangulatvilágítás a hűvös estéken újra meghozhatja a kedvet ahhoz, hogy kiüljünk az erkélyre és egy meleg takaró, egy jó könyv társaságában eltöltsük az időt. A fényfüzérek mellett tökéletes kiegészítő lehet a gyertya, ami igazán megadja majd az erkélyen töltött esték romantikus hangulatát. Ha biztosra akarsz menni, akkor válassz az évszaknak megfelelően illatos gyertyát, a narancs, mandarin vagy a fűszeres illatúakkal garantáltan nem fogsz mellényúlni.

Ahogyan a nyári estéken feldobja a balkont egy vidám fényfüzér, úgy ezt az őszi napokon is felhasználhatjuk Forrás: Shutterstock

Balkonláda újratöltve

Bár már a virágok és a fűszernövények a hideg idő közeledtével a meleg lakásban jobban érzik magukat, ennek ellenére nem kell üresen hagynunk a balkonládákat az erkélyen. Legyen szó élő virágról vagy bármilyen száraz őszi dekorációról garantáltan színesebbé és újra élettelivé varázsolja az erkélyünket. Az őszi dekoráció legnagyobb király kétség kívül a dísztök, amivel nem lehet mellé lőni, bátran díszítsük vele a kinti teret.

Bármilyen száraz őszi dekoráció garantáltan színesebbé és újra élettelivé varázsolja az erkélyünket Forrás: Shutterstock

Régiből újat

Ha nem szeretnél minden évszakban új dekorációs elemeket vásárolni és van otthon alig vagy már nem használt olyan tárgyad, amit fel lehet újra használni, akkor ne habozz saját magad készíteni őszi design vagy éppen kicsit old school darabokat. Ha az erkély színvilága nem az őszi időjárásnak megfelelő, akkor elegendő beszerezned egy doboz festéket és kedvedre alakíthatod a balkonod hangulatát. Abban az esetben, ha rendelkezel már dekorációs elemekkel (párna, takaró stb.), de ezek inkább a nyári meleg hangulatát idézik, elegendő néhány új huzatot vásárolni, így bármikor kedved szerint tudod változtatni az erkélyed színvilágát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.