A divattervező, Makány Márta csodás fogyásán az egész ország elámult, azonban Márta öröme az utóbbi időben nem felhőtlen: csalók áldozatává vált, akik hatalmas teljesítményét kihasználva vernek át másokat.

Hosszú hónapok kitartó munkájának és egy gyógynövénykeveréknek hála Makány Márta több, mint 50 kilótól szabadult meg. Csalók eközben újra és újra visszaélnek a divattervező sikerével, először azt állították, hogy egy csokoládés ital segítette céljai elérésében, újabban pedig egy ketogén kapszula vezeti félre az internetezőket.

Makány Márta elképesztő fogyása: 50 kilótól szabadult meg a divattervezőForrás: Makány Márta

„Időről időre az ismerőseim küldik nekem ezeket a kamu oldalakat, amelyek azt állítják, hogy az ő módszerükkel fogytam le. Aztán az oldal szépen eltűnik, és lesz helyette másik. Sőt, kamu profilokkal még kommentelgetnek is a nevemben, és hazug nyilatkozatokat tesznek! Bosszantó, hogy ezek a csalók azt hirdetik, hogy nagyon rövid idő alatt fogytam, ami nem igaz. Senki nem tud egy hét alatt 10 kilót fogyni, ez hosszabb munka eredménye" - mesélte felháborodottan a divattervező.

"Ezért sokan azt hiszik, hogy hazudok, biztosan gyomorgyűrűm van, ami szintén nem igaz. Hosszú hónapok munkája, hogy lefogytam, amelyben egy gyógynövény receptúra segített, de sosem ittam ismeretlen eredetű kakaós löttyöket és a ketogén módszerhez sincs közöm! Kikérem magamnak a szélhámosok hazudozásait! Borzasztó érzés az egész, az egyik legrosszabb része, hogy olyanokat írnak, hogy amíg kövér voltam, rendszeresen bezabáltam az egyik gyorsétteremben, aztán pedig hánytattam magam, és teljesen el voltam keseredve, nem láttam a kiutat. Ez egyszerűen nem igaz: sosem hánytattam magam, és nem voltak öngyilkos gondolataim sem! Valamint nem nézem le a kövér embereket, és nem gondolom, hogy valaki csak vékonyan lehet boldog, hanem abban hiszek, hogy mindenki érezze jól magát a bőrében, és annak érdekében cselekedjen, ha kell. Nagyon félrevezetők ezek az oldalak, én például csak olyan terméket merek megrendelni, ami nem csak interneten, de a drogériákban is megtalálható" – szögezte le Makány Márta.

Mártáék természetesen megtették a szükséges jogi lépéseket is. Az ügyben eljáró ügyvéd, dr. Futó Dániel elmondta, hogy ez egy többrétű bűncselekmény: csalás, szerzői jog megsértése, személyes adattal való visszaélés, plusz a fogyasztók megtévesztése is fennáll az eset kapcsán.

„A feljelentést júliusban tettük meg, a nyomozás jelenleg is folyik, de sajnos rendkívül nehéz bizonyítani az igazunkat. Azt kijelenthetjük, hogy a csalók által forgalmazott termék bizonyítottan megtévesztő. Az egész egy klasszikus internetes csalás: ellopták a fotót, visszaéltek Makány Márta nevével, a nevében kommentálnak, holott arról, hogy Mártának bármi köze lenne ehhez a termékhez a valóságban szó sincs" -  mondta el dr. Futó, aki azt is hozzátette, hogy a csalók még mindig hirdetik a terméket, ezért különösen fontos, hogy a vásárlók mindig körültekintően járjanak el.