A Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm kitér a koronavírus miatti karantén időszakára is. A rendező maga mesélte el, hogy milyen is az Ironlady.

A járvány rá is hatással van: elmaradtak edzései, át kellett formálnia egész felkészülését. Roppant kemény lány: épp forgattunk amikor kiderült, hogy jövőre halasztják az olimpiát. Látszott rajta, hogy lesújtja a hír, de csak nyelt egyet, a fejében átütötte a programot, és csak annyit mondott, "mostantól kicsit lazábban veszem"– mesélte a Story magazinnak Pálinkás Norbert, a film rendezője.

Hosszú KatinkaForrás: instagram.com/hosszukatinka

Ezek után Hosszú Katinka könnyített az edzésein, és jobban elkezdte élvezni az életet. Ennek azonban most vége, hiszen az Ironlady most újra teljes erejével az olimpiára koncentrál.

"Nézni is rossz embertelen mennyiségű és intenzitású tréningjeit, ám neki ez a természetes, ha naponta hét-nyolc órát edz. Akkora a mozgásigénye, hogy egy hosszú autóút közben kiszállt a kocsiból és tíz kilométert futott. A szervezete ezt az extrém terhelést igényli, de elképesztő a fájdalomküszöbe is" – mesélte tovább a rendező.