Az emberek sokféleképpen szeretik a teát ízesíteni vagy elkészíteni, de egy dolog biztosan közös bennük: felforralják a vizet, mielőtt a filterre vagy a tealevelekre öntik. Most kiderül, hogy miért csináljuk ezt rosszul. 

A tea nagyon egészséges ital, ami többféle ízesítésben fogyasztható. Vannak, akik cukorral szeretik édesíteni, esetleg pár csepp citromot adnak hozzá, vannak, akik a kávéhoz hasonlóan tejjel isszák és vannak, akik meghagyják az ital természetes ízét és mindenféle édesítés nélkül fogyasztják. 

Nem ajánlott a felforral vizet egyből a filterre vagy a tealevelekre önteni (A kép illusztráció)Forrás: Shutterstock

A teát általában forrón isszuk, ami azt jelenti, hogy a hozzá szükséges vizet felforraljuk. Azonban kiderült, hogy forrázással nem teszünk jót a teával - írja a Mirror.

Az étel és italkóstoló, Martin Isark szerint ugyanis a forralt víz elveszi a tea valódi ízét és valójában úgy lenne célszerű fogyasztani, hogy már kicsit kíhűlt állapotban, 26 fokos hőmérsékleten öntjük rá a vizet a filterre vagy a tealevelekre. Isark elmondása alapján a filtereket is maximum 2 percig szabad a vizben áztatni.

A szakértő szerint a forralás még abban az időben vált elterjedté, amikor azért volt fontos forralni a vizet, hogy minden kosztól, baktériumtól mentessé váljon és iható legyen.