Biztos, hogy eddig te is rosszul rosszul készítetted a teát

filter tea forralt víz elkészítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberek sokféleképpen szeretik a teát ízesíteni vagy elkészíteni, de egy dolog biztosan közös bennük: felforralják a vizet, mielőtt a filterre vagy a tealevelekre öntik. Most kiderül, hogy miért csináljuk ezt rosszul. 

A tea nagyon egészséges ital, ami többféle ízesítésben fogyasztható. Vannak, akik cukorral szeretik édesíteni, esetleg pár csepp citromot adnak hozzá, vannak, akik a kávéhoz hasonlóan tejjel isszák és vannak, akik meghagyják az ital természetes ízét és mindenféle édesítés nélkül fogyasztják.

Nem ajánlott a felforral vizet egyből a filterre vagy a tealevelekre önteni (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A teát általában forrón isszuk, ami azt jelenti, hogy a hozzá szükséges vizet felforraljuk. Azonban kiderült, hogy forrázással nem teszünk jót a teával - írja a Mirror.

Az étel és italkóstoló, Martin Isark szerint ugyanis a forralt víz elveszi a tea valódi ízét és valójában úgy lenne célszerű fogyasztani, hogy már kicsit kíhűlt állapotban, 26 fokos hőmérsékleten öntjük rá a vizet a filterre vagy a tealevelekre. Isark elmondása alapján a filtereket is maximum 2 percig szabad a vizben áztatni.

A szakértő szerint a forralás még abban az időben vált elterjedté, amikor azért volt fontos forralni a vizet, hogy minden kosztól, baktériumtól mentessé váljon és iható legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.