Ezért lesz érdemes csütörtökön este az eget kémlelni

Draconidák Országos Meterológiai Szolgálat meteorrajok csillaghullás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, nemcsak az augusztusi hónapokban érdemes hullócsillagok után kutatni az égen, ugyanis most októberben, pontosabban csütörtökön éjjel is fedezhetünk fel belőlük az Országos Meteorológiai Szolgálat beszámolója alapján. 

Óriási csillaghullás várható

csütörtök éjszaka a Draconidák meteorrajnak köszönhetően, ami azt eredményezi, hogy óránként legalább 10 hullócsillagot lehet majd látni az égen

- írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtök este óránként akár 10 hullócsillagot is megpillanthatunk az égen Forrás: Shutterstock

A Draconidák, a Sárkány (Draco) csillagképről kapták nevüket, mivel a hullócsillagok látszólagos kiindulási pontja ez a csillagkép. A Sárkány a Nagy Medve és a Kis Medve között helyezkedik el az égbolton.

Szerda este még kissé borult, felhős lesz az ég, így akkor nem igazán érdemes kiülni a szabadba hullócsillagokokat keresni az égen, viszont csütörtök estére kitisztul az égbolt és éjszaka is csak elvétve számíthatunk felhősödésre. Pénteken már több helyen kell számítani fátyol- és gomolyfelhőre, de még aznap is lesz egy kis esély arra, hogy megpillantsunk néhány hullócsillagot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.