Veszélyes trend terjed a TikTokon: a fogorvosok felszólaltak

fashion week Tiktok fogselyem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb bugytuta trend veszélyesebb lehet fogainkra, mint gondolnánk. Hajszálat használni fogselyem helyett egyáltalán nem jó döntés - állítják a fogorvosok.

Míg a fogselyem elengedhetetlen része a szájhigéniának, és rendszeres használata kifejezetten jót tesz a fogainknak, annál több kárt okozhattunk akkor, ha nem a megfelelő eszközzel csináljuk. A TikTokon pedig erre bíztatják egymást a fiatalok. Igazi csordaszellem, egy felhasználó megcsinálja,majd utána megy a többi is, ekkor pedig sokszor bele sem gondolnak abba micsoda butaságot tesznek.

A fogorvosok szerint különösen roncsolódhat az ínyünk és visszafordíthatatlan károkat okozhatunk, miközben hajszállal és egyéb más tárggyal próbáljuk kiszedni az ételmaradványokat a fogaink közül.

@macyraydearing

When you’re at the club and don’t have floss so you just use your hair ##fyp##foryou##xyzbca##foryoupage##floss##club##teeth

♬ original sound - Macy Ray

- írta videójához az influencer.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.