Gyermeket szeretnétek? Ilyen gyakran szexeljetek

terhesség szex gyermekáldás termékenység gyakoriság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eldöntöttétek, hogy gyereket szeretnétek? Nem tudjátok, milyen gyakran érdemes összebújni, hogy biztos legyen a siker? Most kiderül, hogy mikor érdemes nagyobb fokozatra kapcsolni és az átlagosnál sűrűbben együtt lenni. 

Sokan azt gondolják, hogy amint eldöntik, hogy babát szeretnének érdemes mindennap szexelni, így biztosan megtesznek mindent annak érdekében, hogy megfoganjon a pici.

A szakértők szerint a ciklus termékeny szakaszában két-három naponta a legideálisabb szeretkezni ahhoz, hogy a baba megfoganjon Forrás: Shutterstock

Természetesen, ha ez mindkét fél számára élvezettel jár, akkor bárhányszor csinálhatják, mindaddig, amíg ez nem egy mechanikus teljesítmény számukra - írja a Ripost.

Szakértők szerint

a ciklus termékeny szakaszában 2-3 naponta ideális szeretkezni annak érdekében, hogy a baba megfoganjon, ugyanis a hímivarsejt 2-3 napig képes életben tartani és általában eddig képes megőrizni a megtermékenyítő képességét.

A ciklus legtermékenyebb időszaka a peteérés előtti 1-2 nap. Abban az esetben, ha a ciklus 28 napos, akkor a peteérés a 14. napon esedékes, így ha a 12-13. napon történik az együttlét nagy valószínűséggel megfoganhat a baba. A peteérés utáni napokban azonban nagyon csekély az esély a megtermekényülésre.

Abban az esetben, ha valakinek hosszabb vagy rövidebb a ciklusa, akkor a fenti napok eltolódhatnak. Ha valakinek 35 év alatt 1 év próbálkozás vagy 35 év felett fél év próbálkozás után nem sikerül teherbe esnie, mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni, hogy kiderüljön, mi állhat a sikertelenség hátterében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.