Kiderült! Eddig tart egy átlagos házasság világszerte

világszerte házasság statisztika válás időtartam
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt években sajnos egyre csak nő a válások száma. Az ok, hogy egy pár miért dönt a szétválás mellett, az általában több problémából gyökeredzik. Egy statisztika alapján most megmutatjuk, hogy országonként milyen átlagok figyelhetőek meg a házasságok szavatossági idejével kapcsolatban.

Statisztikákból kiderült, hogy nemcsak az érzelmek, a napi megoldandó feladatok, a kémia befolyásolhatja egy házasságát fejlődését, hanem az is, hogy az adott házaspár melyik országban, milyen kultúrában él.

Kiderült, meddig bírják a házasságok a világ különböző pontjain Forrás: Shutterstock

1. Olaszország

A statisztiták alapján Olaszországban válnak el a legkésőbb az emberek. Az átlag általában 18 év után határoz úgy, hogy külön folytatják tovább az életüket. A válások aránya 30.7%.

2. Franciaország

Franciaország házasságai sokkal jobban bírják, mint Európai bármely más országainak házassága, azonban az elmúlt években 40%-kal nőtt a válások száma. Egy Párizsban élő ember átlagosan 13 év után válik el a házastársától.

3. Ausztrália

A kutatások szerint Ausztráliában 12 évig tart egy házasság és ezek közül is egyre többen maradnak együtt pusztán a gyerek/gyerekek miatt.

4. Japán

A statisztikák alapján Japánban évről-évre nő a válások száma, ebből kifolyólag a házasságok nem általában a 11. évig bírják. Az országban a válások növekedésével egy új ceremónia is napvilágot látott: válási ceremónia, ami két ember közös életének a végét ünnepli meg.

5. Katar

Ebben az országban a legrosszabbak a válási arányok, a házasságok 60%-a az 5. évet sem éri meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.