Ha eddig nem tudtad, az éjszaka folyamán mikor érdemes elaludni ahhoz, hogy ne kelj másnap hulla fáradtan, ez a cikk téged is érdekelni fog.

A Hillarys egy remek kütyüvel állt elő, amely segít megtalálni a lefekvés legideálisabb idejét. A cég képviselője elmondta:

A jó éjszakai alvás nem csak korai lefekvésről szól, hanem arról is, hogy a megfelelő időben ébredjünk fel."A test természetes ritmusán alapuló képletet használva az Alvásszámoló kiszámítja a legmegfelelőbb időpontot az emelkedésre vagy az alvásra."  

-írja a The Sun.

A tudomány szerint az alvási ciklus körülbelül 90 percig tart, és arra kell törekedni, hogy az ember alvás közben öt vagy hat alvási ciklust éljen át éjsza folyamán.  Az alvás kalkulátor nem feltétlenül javasolja a korai lefekvést.

Ha például reggel 7-kor kell kelned, a Hilary alvásszámológépe úgy gondolja, hogy a legjobb, ha 21: 46-kor, 23: 16-kor, 00: 46-kor vagy hajnali 2:16-kor megy lefeküdni. Az ajánlott lefekvés ideje azon az elven alapul, hogy a legtöbb embernek 14 percet vesz igénybe az elalvás.

Forrás: Shutterstock