200 milliós drogfogás: egy 71 éves asszony volt a bűnszervezet futára

bíróság maffia drogfogás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még 2019 januárjában a rendőrök egy összehangolt akció keretében számolták fel egy kábítószer-kereskedő bűnszervezetet. Most azonban vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az óbudai, 200 millió forint értékű drogfogás ügyében.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint három férfi és egy nő ellen emeltek vádat hatalmas mennyiségű kábítószerrel, bűnszervezetben és társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt, a szervezetnek tagja volt a vezető, 71 éves édesanyja is. A nyomozás során kiderült, hogy a drogmama volt a maffia futára - írja a Blikk.

A 48 éves férfinak holland kapcsolatai voltak, ő rendelte meg a kábítószereket. Ezután bérelt autóval Hollandiába utazott a csoport egyik tagja, míg a többiek a Budapest–Eindhoven–Budapest repülőjárattal utaztak. A drogot a bérelt autók gyári karosszériájába rejtették el és egyikük, általában a 71 éves asszony hozta be Magyarországra. Nem véletlen, hiszen senki sem gondolta volna, hogy egy nyugdíjas korú nő drogfutár.

A bűnszervezet legutolsó szállítmánya 2019. január 12-én érkezett Magyarországra. A rendőrség akkor lépett közbe, amikor a harmadrendű vádlott lakásának mélygarázsában a szállítmányt pakolták ki. A rendőrök 5 kilogramm kokaint és 50 ezer amfetamin tablettát foglaltak le.

Anya és fia egyelőre letartóztatásban várják a bírósági tárgyalást, mivel már egyszer elítélték őket kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, különös visszaesőnek tekinthetők, ami súlyosbítja az ítéletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.