Még csak 11 éves, mégis hetvennek néz ki a kisfiú, akinek elfogy az arca - Fotó

Forrás: Shutterstock -
öregember fotó kisfiú külföld lipodystrophia genetikai betegség Shaun Tebbutt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 11 éves kisfiú, Shaun Tebbutt egy genetikai betegségnek köszönhetően folyamatosan veszít a súlyából, különösen az arcán és a felsőtestén. A külseje miatt támadásnak, csúfolodásnak van kitéve. 

A 11 éves kisfiú, Shaun Tebbutt egészen 3 éves koráig makk egészséges volt, majd egy ritka genetikai betegség miatt hirtelen fogyni kezdett az arcából és a felső testéből. Emiatt 11 éves korára úgy fest az arca, mintha egy 70 éves ráncos, öreg bácsi lenne. Shaunt nagyon sok támadás éri, az iskolában torzszülöttnek, földönkívülinek csúfolják.

„Azt akarom, hogy az emberek megértsék, teljesen normális vagyok, s nem kellene csúfolniuk a külsőm miatt"

- mondta szomorúan Shaun.

A fiúnál 2 évvel ezelőtt diagnosztizálták a ritka genetikai betegséget, a lipodystrophiát, ami gyermekkorban az arc és a karok szembeötlő fogyását és idő előtti öregedését okozzák. Ez a betegség, amellett, hogy lerövidíti a beteg élettartamát, mozgásszervi, szív- és májproblémákat, valamint cukorbetegséget is okozhat.

„A lipodystrophia egyedivé és különlegesség tesz engem, viszont sok mindenben hátráltat, például nem tudok úszni járni, mert az emberek egyfolytában bámulnak. Gyakran fáj a bőröm is, mivel vékony, így nagyon megérzem a meleget és a hideget"

- mesélte a fiú.

Shaun szülei nagyon aggódnak, hogy fiúk fogyása egyre csak rosszabb lesz.

„Nem hittünk a szemünknek. Olyan volt, mintha behunytuk volna , és mire kinyitottuk, a fiúnk öregemberré változott egy éjszaka leforgása alatt. Most többnek néz ki, mint egy 70 éves. Rejtély, honnan kaphatta el ezt a betegséget. Senkinek sincs a családban. Az orvosok szerint vírus támadhatta meg. Folyton arról faggatom a doktorokat, hogy gyógyítható-e ez a betegség, ők csak annyit mondanak: reméljük, egy nap igen"

- mesélte az édesanya, Joanne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.