Kóbor János Benkő László haláláról: "A félelemről beszélt, aggodalom látszott rajta"

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
halál Kóbor János Omega (együttes) Benkő László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár hónapja még arról írtunk, hogy Benkő László reagált a hamis halálhírére, ma azonban érkezett hiveles forrásból a megdöbbentő hír, hogy az Omega billentyűse 77 éves korában végleg elbúcsúzott az élettől. Kóbor János mesélte el, hogy csupán pár hete érezték, hogy valóban nagyon súlyos Benkő lászló állapota.

Kóbor János az Origonaknyilatkozott Benkő Lálszló halálának kapcsán. Az Omega frontembere, énekese elmondta, hogy zenésztársát vidám és optimista embernek ismerte, és csupán pár hete érezték rajta, hogy nagy a baj.

Budapest, 2016. augusztus 17. Benkő László és Kóbor János (középen, b-j), az Omega együttes tagjai Laux József temetésén az Óbudai temetőben 2016. augusztus 17-én. Az Omega és LGT együttesek egykori dobosa 73 éves korában, augusztus 6-án hunyt el. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"CT-s vizsgálatot végeztek nála, és sok áttét volt a tüdőn. A Városmajor utcai kórházban végezték a vizsgálatot, és úgy tűnt, hogy majd átviszik oda, ahol májrákkal operálták. Viszont kedd este még mindig ott volt, a Városmajor utcai klinikán... lehet, hogy úgy gondolták, hogy már nincs értelme átvinni. Nem tudom, orvosokkal nem tudtunk még beszélni. Lehet, hogy ez a végső stádium volt... (...) „Az elmúlt két hétben Laci nem fogott fel mindent pontosan, de evidens volt, hogy azt várta, hogy valami történjen vele. Azt, hogy koncert jó ideig nem lesz, azt tudomásul vette... Ő most azt várta legjobban, hogy mikor jön ki az új lemezanyag... És milyen a sors, épp tegnap érkeztek meg a cédék, be akartuk vinni neki a kórházba, de már nem sikerült"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.