Pár hónapja még arról írtunk, hogy Benkő László reagált a hamis halálhírére, ma azonban érkezett hiveles forrásból a megdöbbentő hír, hogy az Omega billentyűse 77 éves korában végleg elbúcsúzott az élettől. Kóbor János mesélte el, hogy csupán pár hete érezték, hogy valóban nagyon súlyos Benkő lászló állapota.

Kóbor János az Origonaknyilatkozott Benkő Lálszló halálának kapcsán. Az Omega frontembere, énekese elmondta, hogy zenésztársát vidám és optimista embernek ismerte, és csupán pár hete érezték rajta, hogy nagy a baj.

Most, reggel tudtam meg a hírt. Éjjel egy és kettő között történt... Rossz érzéseim voltak már korábban, pedig a májrákot, amivel évek óta küzdött, jól kezelték, visszaszorították - mondta az énekes, aki úgy tudja, Benkő László szívvizesedés miatt került ismét kórházba.

Budapest, 2016. augusztus 17. Benkő László és Kóbor János (középen, b-j), az Omega együttes tagjai Laux József temetésén az Óbudai temetőben 2016. augusztus 17-én. Az Omega és LGT együttesek egykori dobosa 73 éves korában, augusztus 6-án hunyt el. MTI Fotó: Szigetváry ZsoltForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"CT-s vizsgálatot végeztek nála, és sok áttét volt a tüdőn. A Városmajor utcai kórházban végezték a vizsgálatot, és úgy tűnt, hogy majd átviszik oda, ahol májrákkal operálták. Viszont kedd este még mindig ott volt, a Városmajor utcai klinikán... lehet, hogy úgy gondolták, hogy már nincs értelme átvinni. Nem tudom, orvosokkal nem tudtunk még beszélni. Lehet, hogy ez a végső stádium volt... (...) „Az elmúlt két hétben Laci nem fogott fel mindent pontosan, de evidens volt, hogy azt várta, hogy valami történjen vele. Azt, hogy koncert jó ideig nem lesz, azt tudomásul vette... Ő most azt várta legjobban, hogy mikor jön ki az új lemezanyag... És milyen a sors, épp tegnap érkeztek meg a cédék, be akartuk vinni neki a kórházba, de már nem sikerült"

 

A mosoly lefagyott... a félelemről beszélt, aggodalom látszott rajta. De csak az utolsó négy hétben érződött ez.