Ezekben a szakmákban történik a legtöbb haláleset

Forrás: Shutterstock -
veszély haláleset munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatás során kiderült, melyek a legveszélyesebb szakmák. Ugyanis évente meglehetősen sok olyan ember hal meg, akik ezeken a területeken dolgoznak.

Egy amerikai felmérésben azt vizsgálták, mely szakmák azok, amelyek során a legtöbb haláleset történik. Nem túl meglepő eredmények születtek.

Pilóta
Nem kell annyira megijedni, elsősorban nem az utasszállító gépek pilótáiról van szó, hanem a kisebb gépek vezetőiről, úgy mint a légimentők, légitaxik vagy charterjáratok. Sajnos az ő esetükben a legapróbb baleset is végzetes lehet.

Rendőrök, katonák
Az ő munkájuk kifejezetten veszélyes, hiszen gyakran éles helyzetben kell helytállni, ez pedig sajnos olykor tragédiába torkollik.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Tűzoltók
Ebben a szakmában igen magas a halálozási arány és a súlyos sérülések is gyakoriak. Ennek okai pedig – amellett, hogy alapjáraton veszélyes tevékenységet folytatnak – a műszaki és felszerelési hibák, kisebb balesetek munka közben, és a túlterheltség.

Favágók
Nagyon precíznek kell lenniük, hogy elkerüljék a baleseteket, hiszen a magasban dolgoznak, és csak magukra számíthatnak.

Építőmunkások
Mivel magasban dolgoznak, sajnos egy apró hiba is elég egy végzetes balesethez. Emellett ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, ráadásul veszélyes gépekkel kell dolgozniuk.

Magyarországon a legtöbb haláleset a feldolgozóiparban történt, de az építőiparban, mezőgazdaságban és a szállításban is gyakorik a balesetek. Sőt a közigazgatási terület is veszélyesebb, mint az hinnénk – írta a Femcafé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.