Jó pár éve egy veszekedést követően, sértődötten távozott az Omegából Mihály Tamás. A gitáros azóta már megbékélt zenésztársaival, sőt halála előtt úgy tervezte visszatér hozzájuk és csatlakozik a bandába.

 Ám sajnos ez már nem történhetett meg. Az egész zenészvilágot és a rajongókat is sokkolta a hír, amikor kiderült: 77 éves korában elhunyt Benkő László, az Omega alapítója, majd mindössze négy nap múlva az együttes egykori basszusgitárosa, Mihály Tamás is életét vesztette. 

Az újraegyesülés pedig a Molnár György, a legendás zenekar gitárosa közbenjárásával valósult volna meg:

 „Új szólólemezt terveztem, és szerettem volna, ha Benkő Laci ül a billentyűk mögé, és Mihály Tomi kezébe képzeltem a basszusgitárt. Mindketten örömmel vállalták, és a szervezés során úgy vettem észre, Tomiban arra is meglenne a hajlandóság, hogy ez a bizonyos klasszikus felállás újra színpadra lépjen. Fájó, hogy erre már nem kerülhet sor" - mondta az Elefánt becenéven ismert Molnár György a Blikknek.

Omega (1976), Debreczeni Ferenc, Kóbor János, Benkő László, Mihály Tamás, Molnár GyörgyForrás: --

„Most már elárulhatom, komoly előkészületek zajlottak azzal kapcsolatban, hogy egy nagyszabású, 2021-es koncerten az ötös újra összeáll. Utolsó telefonbeszélgetésünk során Tamás elismerte, belefáradt az Omegába, de a közös koncertre rögtön igent mondott: 'Ez nem kérdés!' – mondta, és egy szóval nem említette, hogy bárkivel is nézetkülönbsége lenne. Ám egyikünk sem tudta, hogy Lacinak és Tamásnak is ilyen gyorsan kell távoznia" – nyilatkozta az Omega menedzsere, Trunkos András.