Kiderült, hogyan segítette gyógyulását a koronavírus-fertőzésen átesett Merkely Béla

terápia rektor Merkely Béla vitaminok koronavírus Semmelweis Egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla is átesett a koronavírus-fertőzésen. Tapasztalatairól és arról is beszámolt az ATV csatornán, hogy mivel kezelte magát, miután elkapta a Covid-19-et. 

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla maga is elkapta a koronavírust, így a saját bőrén is megtapasztalhatja, hogy valóban nem hasonlítható egy náthához vagy influenzához.

A rektor legutóbb arról számolt be, hogy ő miként segítette a gyógyulását, amikor kiderült, hogy koronavírusos - írja a Blikk.

Merkely Béla is átesett a koronavírus-fertőzésen Fotó: Hirling Bálint - Origo

Elsősorban C- és D-vitamint szedett, valamint a perifériás idegrendszert érintő fájdalmai miatt B-vitamint is, ezen kívül vérhigító terápiát alkalmazott, és igyekezett minél több időt pihenni és ágyban maradni.

Ezenfelül Merkely azt javasolta, hogy a koronavírusos betegek szerezzenek be egy pulzoximétert, amivel mindenki ellenőrizheti magának az oxigénszaturációt:

"Amennyiben ez kilencven százalék felett van, akkor nagy valószínűséggel nagy baj nincsen" - mondta a rektor.

Merkely Béla az érintetteknek azt javasolja, hogyha azt érzik az állapotuk rosszabbodik, mindenképpen látogassanak el a kórházba, ugyanis a tapasztalatok alapján a legtöbben későn kapnak kórházi kezelést és jutnak hozzá a szükséges gyógyszerekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.