Teljesülhetett az utolsó kívánsága: itt nyugodhat Pécsi Ildikó

Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt -
sírhely temetés Pécsi Ildikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pécsi Ildikó már több mint tíz évvel ezelőtt vásárolt dupla sírhelyet a máriabesnyői sírkertben saját magának és imádott férjének, Szűcs Lajosnak. A helyszín azonban nem véletlen...

Pécsi Ildikó 1966-ban szerződött a Vígszínház társulatához, melynek arculatát akkoriban áthatotta az 1931-ben elhunyt színész, Hegedűs Gyula művészete, ami egyből elvarázsolta a színésznőt. Ekkor határozta el, hogy élete végéig ápolni fogja a nagy előd emlékét, és ekkor kereste fel először Hegedűs Gyula máriabesnyői sírhelyét is.

„Ildikó tíz évvel ezelőtt azért jelölte ki a máriabesnyői temetőt, mert ott nyugszik Hegedűs Gyula is. Annyira szerette a színészt, hogy a Vígszínházban töltött évek után magára vállalta emlékének és sírhelyének gondozását" - kezdte a Ripostnak L. Péterfi Csaba, a művésznő fogadott fia.

Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt

„Ildikó eredetileg azt szerette volna, ha közvetlenül a színész mellé temetik őt és a férjét, Lajos bácsit is, de két évvel ezelőtt megváltoztatta döntését. Akkor veszítette el a keresztanyját, akit szintén Máriabesnyőn temettek el, így végül úgy döntött, hogy az asszony mellett legyen majd a végső nyughelye" – majd hozzátette, minden erejével azon van, hogy december 19-én méltóképpen búcsúztassák majd el Pécsi Ildikót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.